Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
07 października 2023slodkapszczolka pisze: Jeśli kupiłbym paczkę i waliłbym na strzała dajmy na to 100mg to strzał kosztowałby mnie 10zł więc jeśli utrzymałbym cykl grzania co 2 dni zmiana finansowa byłaby ZNACZNA.
30 września 2023raptureseeker pisze: Siema, ziomek mi taką historię zapodał, że w UK dostał morifnę w kapsułkach, zjadł za dużo i skręcało go z bólu wątroby. Dla mnie to kupy się nie trzyma, bo jak coś może boleć po przedawkowaniu opio. Raczej coś z układem oddechowym powinno być. No i wątroba to chyba nie boli w ogóle? Ja to rzygałem jak kot po morfinie, ale tylko jak żarłem na pusty żołądek, i to dopiero na drugi dzień było. Ale nic mnie nie bolało.
Inna sprawa: słyszał ktoś, że nowe Mst jest już niemożliwe do podawania dożylnego? Takie doszły mnie słuchy, nie wiem ile w tym prawdy. Zapewne apteki i hurtownie mają jeszcze stare zapasy, ale trafił ktoś na nową wersję Mst, z którego tabletki nie dadzą się przerobić do IV?
Mnie to akurat nie zaboli bo póki co mam przynajmniej, na szczęście dobrowolną przerwę w braniu majki/oxy (mam nadzieję, że na stałe, ale nigdy nie mów nigdy i wiele razy już wracałem, jak każdy kto miał przerwę) w jakikolwiek sposób czy to dożylnie czy doustnie jak również innych opio, ale jeśli to prawda będzie to koniec pewnej ery możliwości przerabiania tabletek z Mundipharmy- a więc zapewne również Oxycontinu i Sevredolu do podania dożylnego.
Jeśli tak by się stało- jak myślicie? Wzrośnie liczba osób na programach metadonowych i po części jeśli będzie dostępny na danym programie metadon 5mg/ml zacznie się nagminne podawanie go dożylnie a morfina i oksykodon umrą śmiercią naturalną jak z czasem umarł kompot? Czy może właśnie kompot wróci do łask? Tylko nie piszcie mi, że w wielu miejscach w Polsce jest kompot bo wiadome, że to w porównaniu z ilością używanych przez narkomanów Mst/AcM, Oxycontinu i Browna w Polsce to kropla w morzu. To ostatnie pytanie pozostawiam otwarte i jak ktoś nie ma ochoty odpowiadać niech się nie wysila, piszcie co myślicie i jak chcielibyście żeby było. Znaczy czy chcielibyście żeby kompot wrócił do łask, czy może macie inne marzenia/myślenia co przyniesie przyszłość, co myślicie o zmianie struktury tabletek i przede wszystkim czy poprzednie moje pytanie jest odpowiedzią na TAK czy NIE znaczy przypomnę- czy spotkał się już ktoś z Mst niemożliwym do przerobienia dożylnego?
Ogólnie zawsze myślałem że przelicznik dawki morfina:kodeina 1:10 obowiązuje przy morfinie iv i kodeinie oral, czyli 100mg majki to równowartość grama kody oral, jednak zaglądałem właśnie na jakąs tabelke zamienników opioidowych gdzie oprócz wypisanych różnych opio wyraźnie było napisane "Equivalent dose to 10mg oral morphine". Czy to znaczy że mając tą tolerke na 1200mg kody takie 100mg majki per rectum mogło by mnie zadowolić? Taak tak, wiem, tutaj na forum piszą, że maja dupą działa tak samo jak oral, ale pytałem dwoch nie-forumowiczow którzy mają za sobą i orala i rectala i ifała i oboje twierdzą że per rectum działało wyraźnie mocniej. Poza tym sam mam doświadczenie z metkatem gdzie dużo ludzi pisało że rectal działa jak oral a na mnie jednak anusem działał spokojnie z 30% mocniej i dużo szybciej. Lubię grzać ale grzanie kody aktualnie mija się u mnie z celem, a iv majki póki co wolę unikać jeśli będę miał możliwość, bo wiem że wpadnę w szaleństwo 5 minutowej przyjemności wjazdu, bo jeśli z metkatem ledwo mogę się opanować a kocham opio to jest to do przewidzenia xD Zależy mi jedynie na tym żeby się ekonomiczniej i wyraźniej zagrzać, a nie na wjeździe. Ale jeśli będę musiał walić dawki rzędu 400mg to mija się to z celem.
Ps. Dorzutki maji działają? O wszystkie drogi mi chodzi od orala przez dupala do ifałki
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.