Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Od momentu, gdy zacząłem w normalnej dla mnie częstotliwości pić alkohol (wszelaki), czyli mniej więcej dwa razy na tydzień, po wypiciu nawet niewielkich ilości typu kieliszek wódki pojawiają mi się ogromne bóle w węzłach chłonnych w okolicy dołu szyi i obojczyka które przechodzą po 20-30 minutach. Pierwszy raz pojawiło mi się to 6 lat temu, wiec wg tego co można na ten temat przeczytać w internecie dawno by mnie już nie było. Ból zniknął na dłuższy czas jakieś dwa lata temu i wrócił miesiąc temu. Na różnych forach o zdrowiu są podobne wątki, tylko ze nic z nich nie wynika poza "zdychasz na chloniaka" albo "idz do lekarza teraz juz". Może ktoś tutaj ma podobną przypadłość i znalazł tego przyczynę?
  • 1537 / 197 / 0
kiedyś czytałem że to może być objaw chloniaka
ODPOWIEDZ
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.