Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Od momentu, gdy zacząłem w normalnej dla mnie częstotliwości pić alkohol (wszelaki), czyli mniej więcej dwa razy na tydzień, po wypiciu nawet niewielkich ilości typu kieliszek wódki pojawiają mi się ogromne bóle w węzłach chłonnych w okolicy dołu szyi i obojczyka które przechodzą po 20-30 minutach. Pierwszy raz pojawiło mi się to 6 lat temu, wiec wg tego co można na ten temat przeczytać w internecie dawno by mnie już nie było. Ból zniknął na dłuższy czas jakieś dwa lata temu i wrócił miesiąc temu. Na różnych forach o zdrowiu są podobne wątki, tylko ze nic z nich nie wynika poza "zdychasz na chloniaka" albo "idz do lekarza teraz juz". Może ktoś tutaj ma podobną przypadłość i znalazł tego przyczynę?
  • 1544 / 198 / 0
kiedyś czytałem że to może być objaw chloniaka
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.