Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
77
26%
Thioco
216
74%

Liczba głosów: 293

ODPOWIEDZ
  • 1488 / 21 / 0
15 września 2023happypills pisze:
Nie widziałem tutaj nic na temat problemów z dostępnością Antidolu a w połowie aptek już nie ma, w hurtowniach podobno też nie ma (ma być w 1 kwartale 2024 dopiero). Były już kiedyś takie braki czy to pierwszy raz? Słaba sprawa bo np. przejście na thio w moim przypadku nie wchodzi w grę (6-8 pak anti dziennie mi schodzi). Jest pewnie trochę ludzi w podobnej sytuacji, co planujecie? Przejść stopień wyżej? finansowo to pewnie tak samo by wyszło i odpada to latanie po aptekach, ale czy w ogóle jest realna możliwość znalezienia stałego/pewnego dostępu do np. mst?
Mordo, ja z 200mg Oxy zszedłem na Antka (2 paki max, bo fundusze) i jak teraz oblecę 10 aptek, to może w jednej znajdę.
Jako mniej szkodliwą (ale uwaga na tymol!) alternatywą jest Neoazarina.
10mg kodeiny + 316mg tymianku.
Zrobili paki po 20 szt. 200mg kody wychodzi równo 20 zł. Za 40 zł powiedzmy, że jest jak po 300 antka. Dłużej się rozkręca, ale za to nieco dłużej działa. Ale ostrożnie z tym tymiankiem. Na 900mg bym nie wchodził nawet ja.
  • 683 / 133 / 0
15 września 2023Non pisze:
13 września 2023xantiago pisze:
@slodkapszczolka tak 2x silniejsza, ze względu na to ze dihydrokodeina oralnie ma najniższą biodostępność ze wszystkich opio bodajże 20%~ a kodeina ma tą biodostepnosc bardzo wysoka ok 90%~ w przeliczeniu oralnie bo tylko tak te dwie substancje się przyjmuje dihydrokodeina od kodeiny jest dokładnie 2x mocniejsza jeśli weźmiemy 180mg DHC będzie to jakieś 360mg kodeiny itd.
Biodostępność P.O. kodeiny to ca. 90% i zaraz po oxykodonie ma praktycznie najwyższą biodost. z opiatów.
DHC tą samą drogą administracji ma ledwie 20%, ale biorąc pod uwagę jej nieco inną farmakokinetykę - określa się działanie obu substancji 1:1.

Dlatego koda i Oxy.
Reszta - moim zdaniem - nie ma podejścia od obu.

Chyba, że stare maki tak z przełomu 2011/2012 - tu nie dyskutuję %-D
oksykodon solo to gowno i nie ma podjazdu do kodeiny czy nawet DHC owszem jestem od oksykodonu uzależniony ale biorę go w jednej pompce z majką bo ten mix to jeden z najlepszych mixów ever, ale nigdy nie zrozumiem jarania sie samym oksykodonem i stawiania go czasami nawet wyżej od Majki, on jest tylko dobry dla ludzi którzy nie chcą sie kłóć a chcą wejść na wyższe opio, przerobiłem tysiące paczek oxycontinow 80 czy oxydolorow80 w porównaniu do MST 200 to szajs gdzie 3-4 tab 80tek i.v dawały mi to co jedna tabsa Majki, opakowanie szło mi w tydzień w szczycie do dwóch i podkreślam i.v, na fentanylu tez sie zawiodłem, kodeina była narkotykiem który kochałem bezgranicznie dzisiaj zastąpiła mi to morfina i.v i czasem dobry brown ze stolicy jeszcze potrafi mnie zaskoczyć tak inne opio bez podjazdu do Majki czy kody jak jeszcze na kogoś koda działa, DHC również warte uwagi, ale już to substancje nie na moją tolerancję, bardzo chciałbym spróbować Hydrokodonu, hydromorfonu lub oxymorfonu, szkoda, ze nie ma u nas tych rarytasów, hydromorfon jest w Niemczech pod nazwa Palladon Retard 16 i 32mg bodajże, Hydrokodon to podobno taki koks wśród opio słynny (Vicodin) ze stanów, co do oxymorfonu nie orientuje sie jeśli chodzi o preparat, ale z wpisów niektórych użytkowników czytałem ze dobre chociaż ja posiłkuje sie własnym gustem bo skoro ktoś twierdzi, ze oxy jest lepsze od Majki albo jeszcze lepiej ktoś wynosi tramadol na piedestał i twierdzi ze jest to jego ulubione opio i ze jest 1000x lepszy od kodeiny to ręce mi opadają jak to czytam, ale każdy ma niestety prawo do własnego zdania ale trochę już na tym zęby zjadłem i może dlatego sie tak irytuje jak ktoś pierdoli farmazony
  • 68 / 6 / 0
Czy na problemy z oddawaniem kału pomaga cos bardziej niż duphalac? mi w ogóle ten lek nie pomaga
  • 36 / 16 / 0
Było to już gdzieś, ale i tak powtórzę. Na zatwardzenie po opio najlepszy jest kebab. Mówię to śmiertelnie poważnie - na mnie żadne leki przeczyszczające nie działały, byłem mocno zdesperowany i ot tak sobie raz wszamałem sobie kebsa z okolicznej budki. Jak ręką odjął! Wszystko elegancko wyszło jak powinno. Tylko koniecznie to musi być kebs z ostrym sosem (ew. mieszanym).
  • 101 / 4 / 0
A może lepiej zastanowić się nad zmianą kodeiny na lżejszy Kratom a nie na morfine...
  • 2 / / 0
Siema, potrzebuję parę rad. Regularnie zażywam sobie dorete i działa spoko, ale już coraz więcej muszę brać bo inaczej nie działa a wiadomo ma w chuj parasyfu i chciałam przetestować coś nowego znowu więc poszłam dzisiaj do apteki i kupiłam thiocodin 10 tabletek gdzieś czytałam że na pierwszy raz 150 mg kodeiny wystarczy i teraz pytanie w których godzinach mniej więcej wziąć najlepiej? i czy mam rozgryźć czy po prostu połknąć? Jak ktoś chce dać parę wskazówek to bardzo chętnie poczytam.

Przeniesiono do wątku ogólnego ~ Atro
  • 553 / 117 / 0
@Up no dziesięć tabletek thio jeśli jesz doretę to raczej dla o cię zadowoli!
Sorry...
Proponuję 300 mg na początek.
Ewentualnie te 150 przy stosownym podkładzie ...

Fuzja postów - d5

usunięto niepotrzebny cytat - nie cytuj posta pod postem / d5

@up Zaczynałem z tymi jebanymi tabletkami połykając je wieczorem. Do dodawało nastrój.
Za oknem ciemno, w pokoju tylko małe źródło światła, do tego kadzidło- to tworzyło klimat.

WARN! - d5 ten użytkownik był ostrzegany wielokrotnie o tym by nie robić spamu i nie cytować postów bezpośrednio pod swoimi postami 2 wcześniejsze warny dostał między innymi za to nie wspomnę o wcześniejszych ostrzeżeniach kolejny WARN do licznika trzeci gratulacje ~xan
  • 36 / 16 / 0
@nikolaaa

Nie rozgryzaj ich - tabletki thiocodinu mają dużo sulfogwajakolu który niszczy szkliwo w zębach, co spowoduje szybko próchnicę. Najlepiej po prostu połknij wszystkie w jak najkrótszym czasie. Co do godziny to zupełnie nieistotnie - kodeina sama stworzy odpowiedni vibe bez względu na porę dnia/nocy. To narkotyk do zupełnego chillu, więc większość preferuje go brać wieczorem gdy nie będziemy się już brać za nic wymagającego i chcemy po prostu "intensywniej" odpocząć po ciężkim dniu. Aczkolwiek branie w innych porach dnia w ogóle nie wpływa na działanie kody. Ważne jest tylko, żeby mieć pusty żołądek. No i na początek nie miksować z żadnymi innymi dragami albo lekami (chyba że musisz, bo np. bierzesz antydepresanty - poczytaj o interakcji thiocodinu z tymi lekami, zazwyczaj można bez obaw miksować z takimi lekami ale i tak warto poczytać).
  • 683 / 133 / 0
@MentalStefan wybacz kolego, ale co to za bzdury, oczywiście ze tabletki thiocodinu się rozgryza, łykanie po 40 całych tabletek da ostro popalić żołądkowi, dostanie takich boli brzucha, ze się z twojej rady za przeproszeniem zesra, a najlepiej to już w ogóle kodeinę przyjmować z antidolu, nie dość ze przyjemniej to i zdrowiej, ale wróćmy do rozgryzania, wchodzi tez szybciej niż połykanie całych tabletek, ludzie zazwyczaj biorą wieczorem kiedy nic innego nie robią? Ludzie na końcu opiaty to walą w kiblu na przerwie w pracy z łapą związana paskiem od spodni albo jakimś sznurkiem, a co do kodeiny latają po aptekach w biały dzień w pracy rozgryzaja tabsy w kiblu kiedy tylko jest chwila by odejść od stanowiska, lub ekstrakcję z antidolu przelewają lejkiem do sprite’a i popijają w pracy (ja stosowałem tą metodę - polecam), w bardzo szybkim czasie ze sportowego wieczornego grzania przed netflixem i breaking bad zamienia się to w codzienny nałóg i spacery kodeinisty i ładnym uśmiechem do uroczych młodych farmaceutek ;)

19 września 2023nikolaaa pisze:
Siema, potrzebuję parę rad. Regularnie zażywam sobie dorete i działa spoko, ale już coraz więcej muszę brać bo inaczej nie działa a wiadomo ma w chuj parasyfu i chciałam przetestować coś nowego znowu więc poszłam dzisiaj do apteki i kupiłam thiocodin 10 tabletek gdzieś czytałam że na pierwszy raz 150 mg kodeiny wystarczy i teraz pytanie w których godzinach mniej więcej wziąć najlepiej? i czy mam rozgryźć czy po prostu połknąć? Jak ktoś chce dać parę wskazówek to bardzo chętnie poczytam.

Rozgryzaj tabletki normalnie, a najlepiej kup sobie syrop, ta sama dawka może z 2zl drożej. Możesz również rozkruszyć tłuczkiem tabletki na proch i wsypać je do szklanki zalać jakąś oranżadą, skoro kolega wyżej twierdzi, ze rozwalisz sobie szkliwo. W sumie nawet ta opcja jest lepsza, zabijesz ten nieprzyjemny smak i szybciej to wejdzie ubite na mega miazgę, wiadomo nie pogryziesz tych tabletek tak idealnie dobrze jak nie rozgnieciesz ich tłuczkiem czy szklanką czymkolwiek
  • 2535 / 594 / 0
No właśnie rozpuszczone w napoju będzie bardzo obrzydliwe,a jak łykasz w całości to nic nie czuć.Ja tam połykam zawsze w całości,nie odczuwam znacznej różnicy przy gryzieniu czy rozpuszczaniu w czymś.No i nie rozumiem dlaczego w całości miałby być gorsze dla żołądka niż pogryzione.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.