Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 12 / 1 / 0
@xantiago Dzięki! Dziś łyknąłem odpowiednik 330mg DHC, zobaczymy, póki co lekko wchodzi
"Kiedy można przestać - nie chce się, gdy się chce - nie można.. życiowa zagadka"
  • 553 / 117 / 0
10 września 2023groger pisze:
@slodkapszczolka ja myśle ze 100ml to minimum, boje się ze nie zrobi nic, „ja to ja” rozumiesz przez to że to dużo na raz czy mało? Z oxy do 80mg na raz dochodziłem, więc totalnie nie wiem, a ze dorzutki słabo zadziałają to nie chcesz tez za mało upić, drogie to gowno

Fuzja / D5

Ok, dwie godziny później okazuje się że.. gówno, już lepiej jedna duża paka thioco robi :<
Co znaczy 'gówno'?
,A mało wypiłeś...chyba...
Wiele osób się od tego przekręca a tobie nie podeszło?!
Ciekawe bo w Niemczech ceny tego specyfiku są kosmiczne!

trzymaj się tematu kodeiny, luźne wątki w knajpie ~ xan
  • 109 / 31 / 0
Właśnie również słyszałem iż ceny są kosmiczne i przy takim dawkowaniu niewspółmierne do potencjalnego efektu, co wydaje się bardzo nieekonomicznym rozwiązaniem.
"Naznaczona blizną haju twarz narkomana"
  • 4326 / 700 / 2117
@jak89 ale co oznacza 'kosmiczne ceny'? Odnosisz się do cen liczonych w Euro, patrząc na zarobki Polskie? Czy jak, bo niezbyt kumam.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 553 / 117 / 0
Zobacz ceny na telegramie. Wydaje mi się, że w DE butelka 100 ml kodeiny z prometazyną kosztuje więcej niż 50 e, a nawet wydaje mi się, że 80. Muszę sprawdzić, bo dawno się nie zagłębiałem.

scalono ~ xan

Właśnie sprawdziłem (nl) 100 ml- 50, 200 ml- 80 euro.
Czy uważasz, że to tanio?
Dla mnie to wysoka cena.

WARN za notoryczne offtopy i luźne wątki ~ xan
  • 188 / 31 / 0
11 września 2023xantiago pisze:
10 września 2023groger pisze:
Dziś w ręce wpada mi lean 270ml (220g/100ml DHC + 20mg promki/100ml, moja tolerka na thiocodin to 2x16 (dwie duże paki), jakieś rady ile tego żeby było miło?
dihydrokodeina jest analogicznie 2x silniejsza od kodeiny 100mg DHC = 200mg kodeiny itd, wiec łatwo obliczyć jeśli masz tolerke na 300mg kody, przyjmij 150mg dihydrokodeiny
2x silniejsza? Ddkąd pamiętam to wszyscy na forum mówili że dawkowanie DHC=dawkowanie kody, ewentualnie 70% dawkowania kody. Sam osobiście nigdy DHC nie brałem ale jestem w 99% procentach pewny że jeśli chodzi o dawkowanie to DHC=koda xD
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 683 / 133 / 0
@slodkapszczolka tak 2x silniejsza, ze względu na to ze dihydrokodeina oralnie ma najniższą biodostępność ze wszystkich opio bodajże 20%~ a kodeina ma tą biodostepnosc bardzo wysoka ok 90%~ w przeliczeniu oralnie bo tylko tak te dwie substancje się przyjmuje dihydrokodeina od kodeiny jest dokładnie 2x mocniejsza jeśli weźmiemy 180mg DHC będzie to jakieś 360mg kodeiny itd.

PS było to już opisywane na tym forum i również w internecie można znaleść informacje na ten temat, nie chce mi się teraz tego szukać

PS 2: dihydrokodeina to świetna substancja, dla tych co maja już na kodeinę maksymalna tolerancje, nie ma żadnych substancji pomocniczych w tabletkach, minus to, ze trochę trzeba tych słoiczków z DHC namotac, i przy dużych dawkach ok 1g DHC skręt jest przejebany jak po ciężkich opio wiec tu radze uważać, jeśli chodzi o skręt kodeinowy a dihydrokodeinowy to tutaj jest przepaść, niektórzy krytykują DHC ja uważam ja za świetna alternatywa dla kody, za plus można uznać również to, ze DHC jest na RP tak jak tramadol wiec zdobycie go będzie prostsze niż zdobycie np morfiny
  • 35 / 1 / 0
Nie widziałem tutaj nic na temat problemów z dostępnością Antidolu a w połowie aptek już nie ma, w hurtowniach podobno też nie ma (ma być w 1 kwartale 2024 dopiero). Były już kiedyś takie braki czy to pierwszy raz? Słaba sprawa bo np. przejście na thio w moim przypadku nie wchodzi w grę (6-8 pak anti dziennie mi schodzi). Jest pewnie trochę ludzi w podobnej sytuacji, co planujecie? Przejść stopień wyżej? finansowo to pewnie tak samo by wyszło i odpada to latanie po aptekach, ale czy w ogóle jest realna możliwość znalezienia stałego/pewnego dostępu do np. mst?
  • 683 / 133 / 0
@happypills ja mam stałe dojście do MST 200, oxycontin/oxydolor80 i durogesic 50/75, ale nie radze wchodzić na szpryce bo spierdolisz sobie życie właśnie przez takie myślenie, ze antidol rujnuje mnie finansowo a byłem na 900mg i przejście na morfinę i.v będzie dobrym rozwiązaniem okazało się najgorsza decyzja mojego życia i taplanie się w nałogu, zajechanych żyłach, ujebanym kontakcie z dziećmi, potężne skręty, degradacja społeczna, bycie totalnym warzywem, i wykonczenie swojej wspoluzaleznionej psychicznie matki, tylko do tego to prowadzi, a przyjemniej niż po kodzie nie będzie, to właśnie mega pułapka w, która nie życzę Ci żebyś wpadł.
  • 1492 / 23 / 0
13 września 2023xantiago pisze:
@slodkapszczolka tak 2x silniejsza, ze względu na to ze dihydrokodeina oralnie ma najniższą biodostępność ze wszystkich opio bodajże 20%~ a kodeina ma tą biodostepnosc bardzo wysoka ok 90%~ w przeliczeniu oralnie bo tylko tak te dwie substancje się przyjmuje dihydrokodeina od kodeiny jest dokładnie 2x mocniejsza jeśli weźmiemy 180mg DHC będzie to jakieś 360mg kodeiny itd.
Biodostępność P.O. kodeiny to ca. 90% i zaraz po oxykodonie ma praktycznie najwyższą biodost. z opiatów.
DHC tą samą drogą administracji ma ledwie 20%, ale biorąc pod uwagę jej nieco inną farmakokinetykę - określa się działanie obu substancji 1:1.

Dlatego koda i Oxy.
Reszta - moim zdaniem - nie ma podejścia od obu.

Chyba, że stare maki tak z przełomu 2011/2012 - tu nie dyskutuję %-D
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.