twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
ja myśle, że nasze krzaczki mają kurzą ślepote
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
w przypadku chryzantemy czyli tez rosliny dnia krodkiego (tak jak konopie) wystarczy tylko 25 luksow czyli bardzo malo żeby zachamowac reakcje fotoperiodyczna, mysle ze u konopi jest podobnie
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
heh... niech chlopak poda co to za biohumus dokladnie bo cos czuje ze koles leje jej to co lał na wegu :)
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: baru »
Dzięki za odpowiedź, mista pita!
25 luks = 25 lumenów? To żeczywiście prawie nic. Dla porównania najsłabsza żarówka Philipsa daje 115 lumenów.
Może więc jest to rzeczywiście wina nieszczelności?

Do obin: Raczej nie poda, bo to rok temu bylo i sprawa lekko nieaktualna. Tylko ja się jakoś tak głupio do tematu podłączyłem, bo nie zauważyłem daty. Ale przynajmniej już wiem o jaki "stopien zaciemnienia chodzi" :-D A jeśli chodzi o nawóz to, naprawdę aż tak wpływa na kwitnienie? Trzeba chyba naprawdę mocno przesadzić z azotem :huh:
____________________________________________________________________________________

Mój błąd, 1 lx = 1 lm/m2
W przypadku boksa o powierzchni 0,25m2 (0,5m x 0,5m), 25 luksów to 6,25 lumena.
Jeśli gdzieś się pomyliłem, poprawić! :-p
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2008 przez baru, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
haha no sorry moj blad xD wyskoczylo mi ze nie przecytalem tego tematu i odpowiedzialem na 1 post haha pozdro ;)
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.