twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
ja myśle, że nasze krzaczki mają kurzą ślepote
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
w przypadku chryzantemy czyli tez rosliny dnia krodkiego (tak jak konopie) wystarczy tylko 25 luksow czyli bardzo malo żeby zachamowac reakcje fotoperiodyczna, mysle ze u konopi jest podobnie
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
heh... niech chlopak poda co to za biohumus dokladnie bo cos czuje ze koles leje jej to co lał na wegu :)
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: baru »
Dzięki za odpowiedź, mista pita!
25 luks = 25 lumenów? To żeczywiście prawie nic. Dla porównania najsłabsza żarówka Philipsa daje 115 lumenów.
Może więc jest to rzeczywiście wina nieszczelności?

Do obin: Raczej nie poda, bo to rok temu bylo i sprawa lekko nieaktualna. Tylko ja się jakoś tak głupio do tematu podłączyłem, bo nie zauważyłem daty. Ale przynajmniej już wiem o jaki "stopien zaciemnienia chodzi" :-D A jeśli chodzi o nawóz to, naprawdę aż tak wpływa na kwitnienie? Trzeba chyba naprawdę mocno przesadzić z azotem :huh:
____________________________________________________________________________________

Mój błąd, 1 lx = 1 lm/m2
W przypadku boksa o powierzchni 0,25m2 (0,5m x 0,5m), 25 luksów to 6,25 lumena.
Jeśli gdzieś się pomyliłem, poprawić! :-p
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2008 przez baru, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
haha no sorry moj blad xD wyskoczylo mi ze nie przecytalem tego tematu i odpowiedzialem na 1 post haha pozdro ;)
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.