Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam chciałem przejść na bupre po miesięcznym ciągu morfinowym dawki dzienne 400-500mg odczekałem ponad 24h zaczęły się pierwsze objawy skreta wiec wieczorem na oko z plastrów przyjąłem dawkę 1mg bupry po ok.10 min instant skręt następnego dnia rano 1mg nadal zimno ciepło i to takie okrutne, sranie, poty ... Po południu poszło ok. 2mg i na wieczór ok. 2mg nic nie pomogło kolejnego dnia to samo dopiero 3 dnia łącznie przyjąłem pewnie z 12mg i dopiero taka dawka zbiła skręta dzień 4 taka sama dawka na oko 12mg nawet mnie wygrzała wytłumaczy mi ktoś dlaczego taka wysoka dawka pomogła skoro każdy pisze ze dawki powyżej 2mg nie maja sensu ? Dodam ze wczesniej na buprze leciałem około 3 miesiące. Bupre wydobywalem metoda spirytus + woda i kilka ziarenek kwasku podanie domiesniowe
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2023 przez NightMorphine, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 227 / 10 / 0
Jest tu ktoś na paroksetynie lub innym SSRI + bupra ? Czuć działanie buprenorfiny?
  • 1974 / 528 / 0
Tak, ja biorę 20mg parox od kilku lat razem z pregabliną i czuję 2mg bupry, tylko ja napierdalam tabletki podjęzykowe, skruszone na jebany pył i wciągnięte sniffem.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 227 / 10 / 0
I jaki efekt tych 2mg? Utrzymuje się 24h? Masz tolerke na opio ? Szukam taniej alternatywy po ciągach na PST
  • 1974 / 528 / 0
Peak trwa ok. 6h ale sam efekt utrzymuje się ponad 24h.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1854 / 217 / 37
A ja wyhamowałem po długim ciągu, ponad dwuletnim. Zacząłem od trzymiesięcznej redukcji i przy zerowaniu przeskoczyłem na słabsze opio, na którym polatałem prawie miesiąc. Tenże miesiąc lekki nie był, ale W KOŃCU spiąłem poślady.
bupra ze względu na kształt molekuły jest iście dziwną substancją : less is more, more is less.
  • 14 / 1 / 0
Siema, brałem bupre 3 dni w dawkach ok.3-3,5 mg, ile musze odczekać zeby strzelić hel? Jedyne moje doswiadczenie z bupra to te 3 dni wiec raczej mocno nasączony nie jestem, myslicie ze doba albo dwie wystarczą zeby sie przebić?
  • 703 / 135 / 0
Myśle ze 24h wystarcza, chociaz pelne takie oczyszczenie sie to ok tych 3dni ale myśle ze przez te dawkę się powinieneś luźno przebić, zależy ile helu walisz

Ja morfina z oxy w jednej pompie potrafiłem się przebijać luźno przy dawkach 50mg metadonu, ale były to bardzo duże dawki, nie pamietam jak to z bupra dawno jej nie tłukłem, ale jak waliłem już dawki 20mg iv+ to przez 3 doby byłem zablokowany, a nie byłem na żadnym programie, inaczej jest tez kiedy się schodzi z programu ten czas usuwania się bpr z organizmu tez będzie dluzszy niż te 3 doby co brałeś i to w dość skromnych dawkach, jak Ci szkoda tematu to poczekaj jeszcze do jutra chociaż ja śmiało bym hukał
  • 21 / 2 / 0
Dzisiaj z rana około8/9 przyjąłem 40mg oxy sniff wczoraj wieczorem to samo. Mam plastry transteci 20 mg, kiedy mogę się zabrać za ich konsumpcję (żucie) aby nie mieć jakiś niemiłych efektów ? Ile wrzucić na 1 raz gdy 120mg oksy to dla mnie dawka optymalna ?

Fuzja - D5

Odkroikem na oko 5mg wrzuciłem pod język cały ten plaster i nie na od żadnego smaku, czy to normalne?
  • 703 / 135 / 0
@SzalonyAnus tak ogólnie plastry z buprą (transtec) są jakieś takie bez smaku, dziwne uczucie jak się go żuje jakby nie było tam żadnej substancji wiec to chyba normalne, bynajmniej tez odniosłem takie wrażenie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.