Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Ashwaganda działa?
1.TAK
103
62%
2 .W miksach
4
2%
3.Trochę
37
22%
4.Nie
22
13%

Liczba głosów: 166

ODPOWIEDZ
  • 4352 / 701 / 2117
Lewy to raczej nie, bo piłem to samo wcześniej i działało. Ale stało jakiś czas i podejrzewam, że mogło stracić swoją moc. Jakiś czas, tzn: około 4 miesięcy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 449 / 67 / 0
Dwie sprawy
Czy branie dokładnie o tej samej godzinie codziennie ma duże znaczenie? Co chwile zapominam, i raz biore o 21, raz o 23 itp.
Druga sprawa, to sny. Czy wy też macie takie, przepraszam inaczej nie moge powiedziec, popierdolone sny? Ostatnio miałem coś w stylu paraliżu sennego połączonego z świadomym snem, a ostatnio coś w stylu kilkuwarstwowego snu z fałszywymi przebudzeniami. Np chwaliłem się swoim jebniętym snem, w śnie xD
  • 425 / 50 / 0
Ja biorę w losowych porach i dobrze działa a co do snow to raczej normalne, raczej bo u mnie mogą być też spowodowane zwałą po ciągach na benzo
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 925 / 167 / 0
29 lipca 2023NahoyCito pisze:
Dwie sprawy
Czy branie dokładnie o tej samej godzinie codziennie ma duże znaczenie? Co chwile zapominam, i raz biore o 21, raz o 23 itp.
Druga sprawa, to sny. Czy wy też macie takie, przepraszam inaczej nie moge powiedziec, popierdolone sny? Ostatnio miałem coś w stylu paraliżu sennego połączonego z świadomym snem, a ostatnio coś w stylu kilkuwarstwowego snu z fałszywymi przebudzeniami. Np chwaliłem się swoim jebniętym snem, w śnie xD
to nie tabletka antykoncpecyjna, ale wiadomo dobrze jest zachować w miarę systematycznośc jak przy każdym suplemencie : ) Pojebane sny hmm, co bierzesz jeszcze innego?
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 142 / 35 / 0
Ashwagandha to nie dla mnie chyba. Nie mogę się dobudzić rano, zamula mnie i rozdrażnia. Jedyny plus to ciekawe sny
  • 4352 / 701 / 2117
Druga sprawa, to sny. Czy wy też macie takie, przepraszam inaczej nie moge powiedziec, popierdolone sny?
Nie mam żadnych. Ostatnimi czasy jak wtedy brałem pisząc tego posta, to spałem bez snów i obudziłem się normalnie rano. Także ja "nie śnię". Ani po ashwagandzie, ani nawet przed. Rzadko miewam jakiekolwiek sny.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 112 / 6 / 0
Kupiłem ashwagandhe firmy Solgar 300mg/4.5mg. Chciałem zmniejszyć lęki, które mocno odczuwam.
Substancja ta zadziałała na mnie niesamowicie mocno. Połknąłem o godzinie 23, a parę minut po północy ledwo stałem na nogach, położyłem się na łóżku i w sekundę usnąłem. Całą noc śniły mi się niesamowicie realistyczne sny, jednak ich realizm był przerażający, a cała noc mocno nieprzyjemna. Co jakiś czas się przebudzałem i po kolejnym zaśnięciu pojawiał się kolejny sen. Na szczęście po dojściu do siebie rano, dzień mam w miarę normalny.

Czy Waszym zdaniem jest sens abym dalej próbował, czy ashwagandha nie jest po prostu dla mnie? Czułem się jak po silnej substancji "odurzającej". Może odsypać pół kapsułki?

Z leków przyjmuje Bromazepam - pod kontrolą lekarza.

Pozdrawiam
  • 78 / 3 / 0
Czy przyjmujesz jedynie ashwe? Poziomy tarczycy masz prawidłowe?
Mocna reakcja organizmu, ja depresyjno-łękowiec odczułem suolemetację jej negatywnie, rano lekko przymulała a wieczorem brana powodowała natłok myśli.

Ale jak chcesz to daj sobie kilka dni na testy, ja przez krótki czas padałem do łóżka po walerianie, miałem magiczne sny na passiflorze, teraz to już minęło :)

Oczywiście okres testu jej przeprowadź w stanie trzeźwości :)
  • 425 / 50 / 0
@Brick to normalne na poczatku, tez mialem sny cos jak trip na DXM x benzydaminie i przebudzanie w nocy ale juz jest spoko, bez budzika to potrafie spac jakies 12h a z budzikiem po 4h i jestem wyspany. Dawka i tak imo jest malutka, szczegolnie te 4.5mg witanolidow takze ja bym jeszcze polecil zaczekac. Moze i ashwa dziala usypiajaco w nocy prawie jak benzo a sny wygladaja jak trip na dysocjantach ale w dzien ma zupelnie inne dzialanie bo jedyne co robi to skutecznie zbija kortyzol (mialem stany lekowe a teraz moge brac nawet 600mg kofeiny i nadal nic sie nie dzieje jesli chodzi o lęki).
Co do broma to z jednej strony nie bierze sie go z ashwa ale z drugiej strony z tego co pamietam ashwa jedynie podbija dzialanie benzodiazepin, sam w ten sposob podbijalem dzialanie alpry.
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 2 / 0
Hej, stosuje od jakiegoś czasu ashwagande i przychodzę do was z paroma pytaniami.
1.Ashwagande biorę po pierwszym posiłku, zauważyłem, że część z was bierze ją przed snem albo po ostatnim posiłku (ogólnie w porach wieczornych). Czy pory zażywania mają jakiś wpływ na efekt tego adaptogena?
2.Jak się ma zażywanie różnych substancji psychoaktywnych podczas stosowania ashwagandy? Zaczynając od alkoholu, przechodząc przez MDMA, 2cb, jakieś betaketony i kończąc ogólnie na psychodelikach, fentanylkach i dysocjantach. Aktualnie zażywam dość sporadycznie, ale czasami zdarzy się wyskoczyć spontanicznie na jakiś melanż, który się kończy na różnych substancjach.
Czy w przypadku zażywania substancji, których się nie powinno zażywać podczas stosowania ashwagandy (tu proszę o wypisanie tych substancji) należy zrobić jakąś krótką przerwę w stosowaniu ashwagandy czy po prostu trzeba uniknąć melanżu.
I ew jakie są skutki zażywania podczas stosowania ashw.
Biorę również cytrulline i kreatynę, jak sprawa ma się z nimi.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).