chcesz mj dostajesz chemola, zamiast koki lidokaina/feta itd.
Największe ryzyko oczywiście przy najdroższych dragach, bo można najwiecej na tym zarobić. Ale odpowiadając na twoje pytanie, wskazałbym na amfetaminę (jak oczyścić acetonem to można powiedzieć, że to co zostanie jest czyste :P), LSD najwyżej dostaniesz zlizane, jeśli chodzi o zioło to osobiście też nie spotkałem się z niebezpieczna wyjebką (ale słyszałem o różnych RC).
Ale jeśli naprawdę zależy ci na czystości to poszukałbym dostępu do leków z apteki.
Podsumowując ”wkładki” można się spodziewać wszędzie, dlatego należy sprawdzać i brać od jakkolwiek to brzmi „zaufanych” dilerów :))
Ps. Jestem 30 letnim studentem XD
metamfetamina w krysztale (cała WWA jest czystym kryształem obecnie zalana no i trochę naszej śląskiej fety)
Na amfę nie ma co.licYc w innych rejonach jak śląskie i WWa albo tylko jak znasz chemika osobiście (zawsze możesz oczywiście oczyścić sobie acetonem).
Zioło dobre też w WWa mają Azjaci (pierwsza lepsza knajpka z jedzeniem orientalnym zagadujesz do azjaty na temat marihuany i nie ma problemu myślę).
amfetamina jest słabo rozpuszczalna w acetonie, dlatego też oczyszczanie jej w ten sposób jest co najmniej nieefektywne - to co uznasz za "syf", który udało Ci się oddzielić od tematu, to tak naprawdę stracona amfetamina.
Najlepsze oczyszczenie tematu gwarantuje ekstrakcja kwas-zasada, ale to trochę skomplikowane. Natomiast, w zależności od tego co jest zanieczyszczeniem (a najczęściej jest to kofeina, amoniak, kreatyna) można przeprowadzić rozpuszczenie amfetaminy w wodzie, w proporcji 1g na 4ml, następnie sączyć i odparować ciecz. Na końcu pozostaje nam, rozpuszczenie pozostałego materiału w etanolu 1g na 6ml i sączenie i odparowanie z etanolu.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.