Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
64
48%
2.Cos działa
29
22%
3.Słabo działa
18
13%
4.Nie czuje nic a nic.
10
7%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
13
10%

Liczba głosów: 134

ODPOWIEDZ
  • 197 / 63 / 0
KarmiKlasik, większość tych ekstraktów to wynalazki Chińczyków z Alibaby. Nie wiadomo co w nich jest, choć bywają też legitne ekstrakty, ale to jest rzadkość. Najprostszy sposób by ocenić czy to w ogóle pochodzi z kavy, to wziąć trochę tego ekstraktu na język. Dihydrokavaina i do pewnego stopnia też kavaina mają silne działanie znieczulające podobne do koksu. Jeśli usta nie drętwieją, to jest to jakieś gówno.
  • 144 / 24 / 0
Nawet jeśli to legitny ekstrakt to ekstrakcja przy użyciu lotnych rozpuszczalników wyciąga z kavy szkodliwy syf. A w przypadku takiej przemysłowej produkcji nikt w wodną ekstrakcję bawił się nie będzie bo to po prostu niewydajne
"(...)kto jest zniewolony przez potrzeby fizyczne: Hindus harujący od świtu do zmroku przy zręcznym pługu za miskę ryżu czy Amerykanin jadący na traktorze?"
  • 2990 / 1653 / 35
Ostatnio wszystko miksowalam i trafiłam na dobrą Kava Kava kurwa wpierdolilam całe 80g plus kilka innych ale fajnych wynalazków. Tak Kava Kava nie ekstrakt i powinno lekko znieczulać wtedy ogień 🔥
Pamiętajcie o chemotypach Kava Kava 6 głównych kavalaktonow odpowiada za 95% działania.
423xxx najwięcej euforii te ja wpierdalam.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
kava-kava jest super, dawno temu przed delealizacją był świety ekstrakt , kopało super, bardzo pozytywnie, takie coś jakby upicie się alko+ pozytywny nastrój i błogość połączona z uspokojeniem,również rozlużnieniem mięśni ,ale bez efektu ''idzie w nogi'' i bez kaca, a wręcz odwrotnie- antydepresyjny efekt!
Polecam jednak ekstrakty zmiast korzenia teraz są jakieś 30% , a ostatnio pojawił się chyba nawet 70% ,przymierzam się nawet do kupna.
P.S podobno to na wątrobę szkodzi, ale nie wiadomo do kośca czy to prawda
  • 4478 / 712 / 2198
18 lipca 2023AnnaS pisze:
Ostatnio wszystko miksowalam i trafiłam na dobrą Kava Kava kurwa wpierdolilam całe 80g plus kilka innych ale fajnych wynalazków. Tak Kava Kava nie ekstrakt i powinno lekko znieczulać wtedy ogień 🔥
Pamiętajcie o chemotypach Kava Kava 6 głównych kavalaktonow odpowiada za 95% działania.
423xxx najwięcej euforii te ja wpierdalam.
Nazwa tej kavy kavy? Albo ewentualnie informacja, co to dokładnie za model bądź producent?
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 367 / 92 / 0
Ekstrakty są właśnie ultra szkodliwe, dlatego jak ktoś nie chce ubić wątroby to polecam tylko w formie korzenia
  • 19 / 2 / 0
witam, jestem na lekach pregabalina i rispolept, czy kava wchodzi z tymi lekami w interakcje? czy moglbym raz wypic kave bedac na lekach?
  • 1343 / 269 / 0
@raoulduke19
no niby obciąża wątrobę kava ale to przy większych naduzyciach,

jak napisałeś wypić to luźno wg mnie,
i nie chodzi mi, że napar jest słabszy - są jeszcze inne argumenty dlaczego napar (nietylko dot. kavakava)
Spoiler:
  • 2990 / 1653 / 35
Alkaloidy obciążają wątrobę pite z liści lub łodyg a nie korzenia.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 367 / 92 / 0
@raoulduke19 kava mocno podbije działanie pregaby i to dosyć mocno
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.