Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 68 / 8 / 0
Yerba mate ogółem bardzo fajna prócz kofeiny ma też np teobromine i teofiline (zwiazki te zawierają tez kakao) i minerały witaminy co pomaga ze stresem (kofeina moze zwiększyc stres)
  • 4475 / 710 / 2198
Ale używana w rozsądnych ilościach naprzemiennie z ashwagandą, która owy kortyzol zbije, nie będzie siała jakiegoś ultra pogromu, jeżeli chodzi o twoje życie, więc jest to całkiem desirable and valuable item w powyższym przypadku. Zauważ, że kofeina czysta z kawy działa zajebiście i żadne energetyki oraz inne pierdy nie mogą się jej równać. Łącząc to naprzemiennie z w/w ashwą, serio można spodziewać się świetnych efektów w długiej perspektywie czasu.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 68 / 8 / 0
Yerba mocnego gatunku ma dużo inny profil działania niż kawa, a co dopiero jeszcze takie rośliny jak guayusa które prócz ogromnej dawki kofeiny mają też niezłe iMAO. Warto też na przemiennie pić kawę/yerbe jeśli np. działanie yerby słabnie to można zrobić sobie kawe
  • 4475 / 710 / 2198
W tym przypadku staram się to stosować naprzemiennie, ale troszkę denerwuje mnie ilość traconego czasu na robienie yerby. Trzeba poświęcić tam więcej czasu i zaangażowania. W przypadku kawy zajmuje to chwilę i jest mniej czasochłonne. Ja wiem, że dla niektórych to będzie śmieszne, ale faktycznie czas przygotowania yerby, a kawy to jednak inna para kaloszy, która w moim przypadku idzie w kierunku — kawa szybciej, yerba - wolniej.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 80 / 9 / 0
Co najlepsze do pracy umyslowej?
Scisly kierunek studiow.
Kawa zbyt mnie rozdraznia i nawet 1 kubek wypity o 12 pogarsza mi jakosc snu/opoznia godzine zasniecia.
  • 155 / 46 / 0
@forum
L-teanina: Jest to aminokwas występujący naturalnie w herbacie, szczególnie w herbacie zielonej. Może pomóc zwiększyć czujność i poprawić zdolność koncentracji, jednocześnie redukując stres i nerwowość.

Bacopa monnieri: Roślina ta jest często stosowana w ajurwedzie jako środek wspomagający pamięć i koncentrację. Badania sugerują, że może mieć korzystny wpływ na funkcje poznawcze i pamięć.

Różne substancje nootropowe: Nootropy to substancje, które mogą poprawić funkcje poznawcze, w tym pamięć, koncentrację i kreatywność. Przykłady nootropów to piracetam, aniracetam, Modafinil czy L-tyrozyna.

Olej rybny: Bogate w kwasy tłuszczowe omega-3, takie jak DHA i EPA, oleje rybne mogą mieć korzystny wpływ na funkcje poznawcze. Mogą pomóc w poprawie pamięci, nastroju i koncentracji.

Regularne ćwiczenia fizyczne: Aktywność fizyczna ma szeroki zakres korzyści dla zdrowia, w tym dla funkcji mózgu. Regularne ćwiczenia mogą poprawić krążenie krwi i dotlenienie mózgu, wpływając pozytywnie na koncentrację i funkcje poznawcze.
Nie ma, że za mocno.
  • 1078 / 280 / 0
17 lipca 2023forum pisze:
Co najlepsze do pracy umyslowej?
Scisly kierunek studiow.
Kawa zbyt mnie rozdraznia i nawet 1 kubek wypity o 12 pogarsza mi jakosc snu/opoznia godzine zasniecia.
Może sunifiram, tylko lepiej nie dawaj kofy do tego, bo Ci serce rozjebie xD
  • 3245 / 623 / 0
Ostatnio moje podtrzymanie fazy za dnia polega na spożywaniu kofeiny z różnych zródeł. Energole, tabletki kofeinowe lub z suplementów, zielona herbata, ale co ciekawe bez kawy w diecie. Na tą chwilę dobrze się z tym czuję, i nawet zioła uspokajające nie kłócą się z bombardowaniem kofeinowym, nawet efektowny miks wychodzi czasami.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 367 / 0
Ja pije kawę ale szczególnie nie czuję działania ( może przez ogromne braki snu , chorobę, i że byłem leczony opio kilka lat ) . Mam kofeine w tabsach dopiero przy 3tab czyli 600mg coś " czuję " . Yerba Mate o dziwo nigdy nie piłem
  • 4475 / 710 / 2198
No logicznym jest, że skoro dawka 600mg w 3tab daje Ci jakiekolwiek działanie, to zwykła kawa z kofeiny nie zadziała, bo jest jej zdecydowanie mniej. Musiałbyś na dłuuuugi czas odpuścić kofeinę, aby wrócić do stanu sprzed, aby kawa dawała jakieś plusy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.