Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 227 / 23
Stary temat, ale jak ktoś ma problemy z zaleganiem to można spróbować "wypić" wodę nosem, wciągnąć do ust i wypluć. Powtórzyć to parę razy, szczególnie gdy ktoś za dużo weźmie i chce się tego pozbyć. Powinno trochę pomóc.
  • 27 / 10 / 0
Prawdę mówiąc, jest szansa na to, że kawałek kryształu może się przenieść głębiej w zatokę podczas irygację - wszystko zależy od tego o jak bardzo niepokruszonym materiale mówimy. Na Twoim miejscu, spróbowałabym najpierw inhalacji z jakimiś olejkami eterycznymi - np. olejek lawendowy, a następnie czekać aż nos oczyści się z wydzieliny.
Uwaga! Użytkownik zephyr11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 978 / 181 / 0
@zephyr11 odkopałeś temat po latach.
  • 27 / 10 / 0
@tajemniczy25 nie no, to jest temat sprzed dwóch lat, a nie, sprzed dziesięciu. ale to właśnie kocham w hyperrealu - nieważne jaki problem masz, najprawdopodobniej jakiś ćpun w 2005 roku też go miał i go rozwiązał.
Uwaga! Użytkownik zephyr11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
15 czerwca 2023zephyr11 pisze:
Prawdę mówiąc, jest szansa na to, że kawałek kryształu może się przenieść głębiej w zatokę podczas irygację - wszystko zależy od tego o jak bardzo niepokruszonym materiale mówimy. Na Twoim miejscu, spróbowałabym najpierw inhalacji z jakimiś olejkami eterycznymi - np. olejek lawendowy, a następnie czekać aż nos oczyści się z wydzieliny.
zgadza sie, jeśli czujecie efekty np po miesiącu, to jest szansa że się jeszcze rozkłada, u mnie inhalacje, sól morska i specyfiki, by uwolnić zatoki
  • 2 / 1 / 0
Ja ostatnio skończyłem walić, poszedłem spać na 3 godziny, wstałem, przeplukalem sobie nos irigasinem i się poczułem jak bym krechę walnął
  • 163 / 27 / 0
@Snioncy Nie chce być niemiły ale najwyraźniej miałeś taki
słaby towar że irigasin działa podobnie.
Polecam kawe
  • 2 / 1 / 0
@Patrykpatyk
To to tylko chwilowe takie uczucie było a w zatokach resztki z 10 gramów miałem, ale faktycznie towar nie jest jakiś zaspecjalny ale to też trochę sprawa tolerancji bi ze mną nowicjusze walili i po małych kreskach wystrzeleni a ja mogę walić wielokrotnie większe dawki i czuję mało co jedynie libido wypierdolone w huj

scalono_xxx

A kawy też pije codziennie bardzo dużo i inne formy kofeiny i nic nie czuję, jedynie jak nie pije to wtedy czuję się hujowo
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.