Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 708 / 25 / 0
HCL czy Siarczan?
  • 229 / 12 / 0
Używał ktoś tego naturalnego środka w celach antydepresyjnych?
Widziałem gdzieś badania, że zwiększał poziom serotoniny u myszy o 47% ale nie mogę znalezć teraz tego badania.

Przeniesiono post do "Berberyna +miksy (m.in. w Berberis vulgaris L.) - wątek ogólny" - {owerfull}
  • 192 / 6 / 0
W pewien sposób działa niby antydepresyjnie, choć łagodnie... ale ja nazwałbym to delikatnym odrealnieniem (działa na rec. sigma) i niekoniecznie zbyt przyjemnym. Dałem radę stosować tylko klika tyg - brałem ją w celu redukcji 2x500 mg chlorowodorku - bo utrudniała zaśnięcie, spłycała sen i powodowała gwałtowne przebudzenie po kliku godz bez możliwości ponownego zaśnięcia i to przyjęta nawet 6h przed snem. Metabolity mają długi okres półtrwania i kumulują się w organizmie. W polskim internecie przeważają same ochy i achy dla tej substancji, a na zagranicznych forach już ludzie skarżyli się na bardzo różne skutki uboczne stosowania berberyny :)
Osobiście nie polecam, bo działa bardzo nieselektywnie, na różne receptory i można przypadkiem coś sobie pogorszyć
  • 37 / 6 / 0
01 października 2019AnnaS pisze:
Tak pod warunkiem zmniejszenia ilosci obydwu roślin.
Po 14 dniach powinno zrobić się przerwę ponieważ Berberyna jest odkładana w mózgu, wątrobie i sercu wiec dawka i przerwa wskazana.
Biorę to non stoper kilku lat. 3x 500mg. Rano, na obiad i ostatnia o 22. Jak odczówasz odkładanie się w mózgu? Wyniki krwi na glukozę są dobre. Gdy dodałem dietę, treningi, w 3-4 miesiące schudłem 14kg. Czym można ją zastępować na tyle skutecznie jak metforminą?
  • 192 / 6 / 0
Bez hejtu, ale schudłeś od treningów i diety. 14 kg w 3 miechy to normalny wynik zmotywowanego człowieka. Można, to jej zamiennik pochodzenia naturalnego.
  • 35 / 6 / 0
Berberyna u zdrowych osob reguluje/obniza cukier, wiec jezeli walicie dawki po 1000mg naraz to nie dziwcie sie ze macie jakies loty , odrealnienia i problemy ze snem, bo widocznie wpadacie w hipoglikemie. Ot cala magia
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.