Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
17 maja 20233ldritch pisze:
ja bym je jeszcze raz przechłodził, bez zalewania ponownego, miałem podobną sytuację i pomogło, wyskoczyły potem po 3 dniach
W sensie włożyć wszystko ponownie do lodówki, nie otwierając woreczka?
  • 1100 / 269 / 0
@misiek33344tak
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 370 / 37 / 0
21 kwietnia 2023random abuser pisze:
W jaki sposób "zbierać" zarodniki z odmian, które ich nie zrzucają (np melmac PE)? Przy ściąganiu odcisków na sreberko mógłbym część zamrozić do własnego substratu, co jest kwestią drugorzędną.
zależy mi, żeby ten kit co mam, dalej obfitował, bo piękne bydlęcia się wykluwają z niego
No i generalnie nie dostałem odpowiedzi.
Zbieranie odcisków sobie odpuściłem, bo niestety nie jestem obvecnie w stanie przygotować odpowiednich warunków. Widziałem jak rosły APE i po pierwszym flushu wyrosły tylko po bokach ciastka, dlatego jestem pełen nadziei, że to jeszcze nie koniec. Kilka kapeluszy ustawiłem na ciastku, z nadzieją, że zarodniki dotrą do ciacha i obrodzą w kolejne fungusy. Powiedzcie tylko czy można zostawić ów kapelutki na ciasteczku czy lepiej je ściągnąć?
  • 1100 / 269 / 0
sądzę, że prędzej zaczną się psuć i zakażą grzybnie niż z tych zarodników doczekasz się kolejnych pokoleń, ale to tylko opinia, powiedzmy, zdroworozsądkowa
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 605 / 156 / 0
@random abuser
Powiedz mi, jak ty chcesz to zrobić, żeby kapelusz zrzucił zarodniki, których tam nie ma? %-D

Na twoje pytanie odpowiedział bodajże @wonszgrzybojad, możesz rozmnożyć grzybnie przez klonowanie - z kawałka grzyba.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 586 / 123 / 0
Posiadam printa gatunku Albino Penis Envy.
Da ktoś jakieś tipy jak to ogarnąć np w słoiku?
Widziałem sporo materiałów ale doświadczone osoby mogą zostawić poradę również dla przyszłych grzybiarzy.
  • 1100 / 269 / 0
są już wątki z poradami na ten temat, np prosty-przepis-na-substrat-czyli-samodz ... 70949.html
  • 8 / 1 / 0
@3ldritch
Po wsadzeniu do lodówki i wyciągnięciu coś faktycznie się zmieniło, pojawiło.
Czy to już ten moment, że ma wejść wietrzenie, kropienie, czy jeszcze za mało i za mały pin?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1100 / 269 / 0
@misiek33344 nic tam nie krop, wietrz tylko
  • 8 / 1 / 0
@3ldritch
Dzięki:)
Jeszcze się tylko bym zapytał Ciebie czy to wietrzenie, to po prostu w postaci otworzenia woreczka czy wyciągnięcie boxu z niego na chwilę?

scalono -surv

Jeszcze mam jedno pytanko do was, bo czytałem, że w momencie pojawienia się pinów taka temperatura 26 jest bardzo dobra i czy mogę położyć na oknie z zasłoniętymi żaluzjami, to dobry pomysł?
Czy lepiej odsłonić i gdzieś z dala od okna?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.