Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 997 / 183 / 0
@SAIGRY myślę że tak, zależy też jak długo byłeś na tych 150mg wenli.Jak długo to możesz nawet co 2 tyg zmniejszać dawkę.
  • 3455 / 563 / 2
Kocham wenlafaksynę, jest to mój ulubiony lek.

Biorę jedną tabletkę 150mg rano, jedną 150mg koło 16tej.

Biorę już przeszło rok czasu, już tak nie pobudza oraz skutki uboczne jakby na przestrzeni miesięcy całkowicie się rozmyły. Mam pełny, stabilny, mocny wytrysk :)
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / 3 / 0
Powiedzcie mi ją po 2 tabletkach 37.5 i wczoraj prawie zero snu ogólnie mam problem ze snem plus benzo uzależnienie i dużo. Problemów neurologicznych. Po tych dawkach paliło mnie bo mam polineuropatie trochę bóle się nasiliły i lęki poty, to minie? Mam. Nadzieję że po tak małych dawkach akatyzja nie wystąpi. Lepiej brać to raz dziennie jak się wkręci czy 2? Skoro zaburza sen to może raz? Nie wiem czemu lekarz kazał 3 razy. Może chodzi o. To benzo.
  • 997 / 183 / 0
@Anszuaa03 jaka dawkę będziesz stosować?Jak 150mg to można w jednej rano.Ja kiedyś brałem 300mg to 150 rano i 150 gdzieś między 14-16.Te kłopoty ze snem też mam na początku ale potem to mija.
  • 7 / 2 / 0
Hej. 3 tyg temu zwiększyłam dawkę wenli do 150 + mam dodaną lamotryginę (2 tyg 25mg , od tygodnia 50) moim głównym problemem jest ciągle strasznie obniżony nastrój, napady płaczu bez powodu.. czy ten mix może pomóc? I czy zwiększenie lamo może powodować na początku spadek nastroju?odkad biorę 50mg jest chyba jeszcze gorzej
  • 65 / 3 / 0
Max 75 mg jeśli. Mi. Nie będzie zbijać dopaminy ku**** 2 razy szpital rok temu nic nie pasuje przez te spadki dopaminy neuroleptyki zabójstwo a ssri akatyzja i objawy pozapiramidowe. A ja musze się leczyć bo mam fibromyalgia i polineuropatie i tylko te leki coś pomagają Na ból żeby chociaż 30% na depresję i lęk pomogło. Wtedy rzucam to benzo w pizdu. Oczywiście powoli

Fuzja - D5

Max 75 boję się spadków dopaminy akatyzji itp. Myślisz że to nie powinno się dziać mój łeb jest w kiepskiej formie plus benzo które zaczęłam brać na polineuropatie i depresję. Ale wtedy nie miałam leków a teraz doszły lęki bo to benzo brałam. Przerwałam przywróciłam to był kur. A koszmar teraz to źle działa. Nie wiem. Ta wenla. To. Ostatnia opcja.
  • 997 / 183 / 0
@Anszuaa03 a próbowałaś sertraliny?Ona w dawkach 150-200 działa na dopaminę

Fuzja - D5

@magda628 rozumiem że na 150mg dobrze się czułaś ale były wahania nastroju i lekarz dołożył lamo w celu stabilizatora?Tak na początku możesz gorzej się poczuć,ja na początku lamo byłem lekko głupi,z opóźnieniem dochodziło do mnie co mam np. zrobić.
  • 155 / 46 / 0
W przypadku mojego OCD dawki do 200 mg wenlafaksyny nie sprawdziły się, można, powiedzieć, że było nawet gorzej. Obecnie jestem na 60 mg paroksetyny, 0,5 mg rysperydonu i 100 mg lamotryginy i jest o niebo lepiej.
Nie ma, że za mocno.
  • 997 / 183 / 0
@lesdoxem ten rysperydon to na aktywizację w małej dawce jakiś neuroleptyk?Na 60mg paro były jakieś wachania nastroju że dołożono Lamotrygine?Ja ma 40mg paro miałem kasację lęków ale i kasację siebie samego, najlepiej to leżeć i oglądać film.Lęków zero jak w takim kokonie ale kosztem czegoś.
  • 305 / 40 / 0
Czy wenlafaksyna ma duży potencjał aktywizujący? Brałem kiedyś ale już nie pamiętam, a potrzebuję czegoś na wieczny brak energii.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.