Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
The body or a conscious mind'
11 maja 2023metgecko pisze: Komuś z was zdarzyło się jechać na rowerze po LSD lub innych psychodelikach?
Tripy tematyczne to super sprawa, ostatnio trip na meskalinie robiłem w tematyce pewnego użytkownika tamtej substancji i wyszedł super, tak więc trip na LSD poświęcony jego odkrywcy myślę, że będzie niezapomnianym przeżyciem.
Było fajnie.
Po ostatnim bardziej ambitnym tripie z ziomkiem to ja miałem tematyke Madagaskaru, czyśćca, GTA San Andreas i Euforii. Zajebista sprawa, ten stan który miałem przechodząc przez osiedle słuchając Still Dre i na oczach miałem tekstury z San Andreas pozostanie ze mną na długo. Aż nostalgia łapie.
Bylem swiadomy ze skrecam w "zla uliczke" ale pociag jechal dalej juz sam . W koncu utworzylem taka mozaike z wyjetych z kontekstu wypowiedzi innych odnoszaca sie do pewnego kompleksu ze sam w to uwierzylem i zalamalem sie totalnie . Siedzialem tak lamentujac z twarza w dloniach po policzkach kapaly lzy . Opanowalem sie po jakims czasie , mimo wszystko dalej czujac sie jak totalne gowno . Zeby zacmic jakos doslowny bol istnienia siegnalem awaryjnie po gin . Stupor w jaki wprawily mnie 4 szoty zobojetnil mnie na tyle ze w koncu usnalem po 2h .
Co moge powiedziec trafilo w slaby punkt w trudnym czasie i posypalem sie jak domek z kart . Zajelo mi jakies 48h sie pozbierac . Critical hit
Tak to juz jest w tym sporcie raz na wozie raz pod wozem ...
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?