Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3239 / 552 / 0
Wszystkie reakcje są osobnicze głównie fizyczne objawy powinny do 2-3 tygodni książkowo, w praktyce czasem miesiaca dwóch minąć ale to w skrajnych przypadkach.
Antydepresanty mają i tak mnóstwo skutków ubocznych które u nie których są utrudnieniem.
Ale tak jak Ci mówię wszystko jest osobnicze, koledze wyżej minęło to Tobie najprawdopodobniej też, daj sobie czas i się tym nie przejmuj, bierzesz dopiero 3 dzien.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3455 / 557 / 2
Ja również miałem multum skutków ubocznych od mega wystrzelenia po poty i brak wzwodu, po kilku miesiącach brania antydepresantu skutki uboczne prawie całkowicie ustąpiły. Teraz czyli od roku brania praktycznie są niezauważalne a ja mogę cieszyć się w miarę normalnym funkcjonowaniem.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1659 / 268 / 0
@Kokolinho trudno mi powiedzieć, kilka tygodni chyba. Ale na lekach dziwne rzeczy się ze mną dzieją jak śpię, panną mówiła że mną rzuca, jakby prąd mnie raził, drę mordę itp. To chyba już na stałe jest bo mówili mi to już wiele lat temu.
  • 425 / 50 / 0
Brał ktoś dhea biorąc równocześnie ssri (prozac/fluoksetyna)? Są jakieś większe skutki uboczne czy można śmiało wrócić do dhea?
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 21 / 0
Ja biorę DHEA od kilku miesięcy. Skutków ubocznych nie ma ale i nie pomaga.
  • 156 / 8 / 0
Zszedłem z SSRI konkretnie brałem na początku escitalopram który długo się rozkręcał ale po 2 miesiącach wkręcił się i zaczął działać lecz później to działanie jakby ustało. Więc sugerując się opiniami użytkowników różnych for głównie hypka. Zmieniłem go na paroksetyne która chyba na mnie nie działa bo tylko głowa po niej mnie boli lepiejczułem się na esci.
Więc teraz pytanie wejść z powrotem na paro i czekać aż uboki miną czy wrócić na esci?
Narazie ratuje się prgabaliną, rolkami, bromkiem tylko mam tą świadomość że to zła droga.
  • 425 / 50 / 0
Do ssri trzeba cierpliwosci, biorę fluoksetyne półtora tygodnia już i poza jednym pozytywnym efektem jakim jest wieksze opanowanie i mniej pesymistyczne myśli to nie dość że nie ma poprawy o której lekarz mi mówił (aktywizacji i zniesienia fobii spolecznej) to jeszcze mi wróciły inne problemy które "zaleczylem" dawno temu ciągami na benzo, ja bym wrocil na paro i poczekał ten miesiąc -dwa i pod żadnym pozorem nie pakował się ani w benzo ani tym bardziej w pregabe, nie dość że ciężko je odstawić to ryją banie okropnie tj pomimo że minęło już parę miesięcy dalej nie potrafię się skupić na prostych czynnościach, mam straszne problemy z pamięcią ponadto energii życiowej nie mam praktycznie wogole
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 8 / 0
Mam pytanie;

Zona byla ponad 2 lata na:

-spamilan
-trittico
-pramolan
-coaxil

Obecnie kilka tyg temu skonczyla schodzic z wiekszosci.

Zostal tylko coaxil.

Jestem w kropce, nie wiem co sie z nia stalo.
Nagle mnie nienawidzi, odchodzi, wszelkie proby rozmow kwituje - jej sie podoba jak sie czuje teraz i nic nie chce z tym robic.

Zaproponowalem terapie indywidualna jej, dla par - nie.

Nigdy nie byla w terapii.
Ja uczesczam juz okolo 7 rok.

Jestem narkomanem, aktualnie trzezwym 2 lata.
Wczesbiej 5 lat, ale rok polecialem.

Pracuje z terapeutka nad sytuacja w domu od okolo 2 lat.

Jestem zalamany.
Zaczela sluchac nagle mlodocianego polskiego rapu, jakis totalny cyrk.
Mamy po 38 lat.

Jej zachowanie jest odmienne o 180st od kad zaczela schodzic z lekow…

Czytam o dysfunkcjach seksualnych po odstawieniu lekow ssri / snri itd.

Wyczytalem, ze buspiron sie dodaje w ramach przeciwdzialania dysfunkcji seksualnych.

Moze ma ktos wiedze, odbosnie powyzszego kombo lekow?

Cos mozna zrobic?
Pop X and we doubled up the dossage :diabolic:
  • 967 / 178 / 0
@Rs3mati co do poprawy o której mówił lekarz to miał na myśli poprawę po okresie 4-6tyg a nie na już.Zaczynamy brać antydepresant to cierpliwie czekamy(dostajemy łomot od uboków) te 4-6tyg i dopiero można mówić o poprawie.
  • 280 / 14 / 0
Czy selegilina 5mg pod język to dobra dawka wyjściowa?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.