Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 3492 / 739 / 9
@Hlaskover
A jak kodeina jest produkowana do tych leków? Robią ją z morfiny z opium z upraw na cele medyczne? Czy jest tworzona jakoś z substatów na drodze chemicznej syntezy? Jeśli robili by to z opium to myślę, że rodzaj odmiany maku użytej do produkcji surowca miałby pewien wpływ na jakość i profil końcowego produktu.

Fuzja - deadmau5
The first morphine total synthesis, devised by Marshall D. Gates, Jr. in 1952, remains a widely used example of total synthesis.[104] Several other syntheses were reported, notably by the research groups of Rice,[105] Evans,[106] Fuchs,[107] Parker,[108] Overman,[109] Mulzer-Trauner,[110] White,[111] Taber,[112] Trost,[113] Fukuyama,[114] Guillou,[115] and Stork.[116] Because of the stereochemical complexity and consequent synthetic challenge presented by this polycyclic structure, Michael Freemantle has expressed the view that it is "highly unlikely" that a chemical synthesis will ever be cost-effective such that it could compete with the cost of producing morphine from the opium poppy.[117]
Więc na pewno nie robią tego syntetycznie. opium, ekstrakcja, metylacja. Unia widocznie ma lepszą słomę, bo sam pamiętam ugrzanie thioco. Co z tego jak plebs pije z zatrutych studni. Dyktę nam serwują.
Tak samo ergotaminy nie robi się raczej syntetycznie. To są skomplikowane cząsteczki. Po co się męczyć, Mrs. Nature cię wyręczy.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 155 / 46 / 0
Mieszkam w małym miasteczku, gdzie teraz pozostała już tylko jedna apteka, w której można dostać Thiocodin. Dlatego od dawna po piękne paczuszki robię wyprawy - do pobliskiego większego miasta oddalonego o 40 kilometrów. Jakież było dziś zdziwienie mojego kolegi, który w moim mieście zakupił szesnastkę. W jeden dzień cena poszła o 10 zł do góry, z 16,50 zł do 25 zł. Że też dopiero teraz na to wpadli. Chociaż, jak widzę dzisiejsze ceny w dużych miastach, ogólnie w większych sieciach farmaceutycznych, to można się za głowę złapać. Co najmniej 20 zł trzeba wybulić za szesnastkę...
Nie ma, że za mocno.
  • 553 / 117 / 0
To gdzie leży te małe miasteczko...?! Ostatnio byłem gościnnie w Zakliczynie w Małopolsce i tam opakowanie 16 tabletek kosztowało 13 złotych. Tu gdzie zaopatruje się na codzień nie przekracza 17 złotych, choć apteki spod szyldu dr max mają za 18 zł.
I cóż po tej niższej cenie skoro, jak ktoś wcześniej wspomniał "plebs pije z zatrutej studni". Swoją drogą, bardzo mi się to określenie spodobało i jak znajdę autora to go za to oznaczę.
  • 117 / 34 / 0
Ja ostatnio kupiłem nurofen plus za.... 29,99 pln!!!. Trochę im sie w głowach poprzewracało. Dzisiaj wlatuje 6 paczek po tylko jedniodniowej prerwie, ale wchodzi bardzo przyjemnie. Z kasą nie jest dobrze i muszę się ogarnąć w tym tygodniu i zrobić z tydzień przerwy. Pewnie nie wyjdzie, ale próbować trzeba...
  • 4 / / 0
Mam pytanie. Otóż postanowiłem pierwszy raz spróbować kodeiny. W ciągu ostatniego miesiąca próbowałem jej jakieś 7-8 razy z Antidolu na początku z jednego opakowania a jak nie działało to z dwóch. Z tego co wyczytałem to za pierwszym razem może nie działać, więc dla tego tyle prób. Jedyne co odczułem to lekkie uczucie ciepła na granicy placebo, ucisk w głowie oraz lekki ból w nogach jak po wysiłku fizycznym. Nawet nic mnie nie swędziało mimo braku antyhistamin. Potem zrobiłem jakieś 2 tygodnie przerwy i znowu poszło 300 mg ale nadal bez rezultatu. Ekstrakcję robiłem przy pomocy strzykawki 100ml z filtrem w postaci kilku wacików kosmetycznych a na jedno opakowanie użyłem 50ml zimnej wody. Coś źle robię czy po prostu mój organizm tak reaguje na kodeinę?
  • 3492 / 739 / 9
Zbyt wiele oczekujesz/wyrobienie receptorów/trza się wjebać. Dobrze chyba ekstrakcję robisz. Na mnie, adepta grzejnictwa, robi fajnie 150 mg co drugi dzień. To mój sweetspot.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 3455 / 561 / 2
Ja pamiętam swojego czasu (było to dobre 7em lat temu) wykupiłem z apteki chyba z 40 opakowań Antka i robiłem sobie ekstrakcje co chwilę, pierwsze co mi wpadło do głowy to ta wczutka w grach, jakbym miał osiem latek i siedział na komodore trwało to po około pół godziny, pamiętam grałem wtedy w Resident Evil Revelations 1 i mega się wczuwałem.

Wszystko zależy od organizmu. Jedni mówią, że nie ma co zaczynać od jednej paki, standardowa dawka to ekstrakcja z dwóch paczek Antidolu no ale co rzut to inny organizm. W każdym razie kategorycznie zabronione jest łączenie kodeiny z alkoholem może się to skończyć ostrym zapaleniem trzustki, tak jak w słynnym jednym temacie opisał kolega. Ja walę kodę od x lat nie pamiętam nawet ilu już, nigdy nie łączyłem z alkoholem i póki co trzymam się.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2971 / 251 / 0
Znowu się naciąłem na pentozacynę w Thiocodinie. Ostatnio na 7-8 aptek w prawie każdym Thio trafiam na pierdoloną pentozacynę. Czasem kupię paczkę, czasem dwie, a czasem 6 nawet i za każdym razem czuć całkiem inny (dla grzejnika z kilkunastoletnim stażem jest to odczuwalne) profil działania, choć nowicjusz mógłby tego nie zauważyć. Zejście to już kurwa prawie jak zjazd się robi, nie taki stymulatowy, ale opioidowy. Mowa jest o opakowaniach 16 tabletek. Jakich czasów żeśmy dożyli..

Jak ktoś zauważy, że koda na niego działa trochę inaczej pod względem profilu działania, czasu oraz zejścia to proszę o wpisywanie tego w tym temacie - jak będzie więcej opinii podobnych do mojej to może pierwszy post moderacja jakoś zmodyfikuje.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 694 / 314 / 0
Jakie opio jest najtańsze obecnie w zakupie ?
Finansowo bardziej się opłaca antek czy thioco ?
Czym się można najtaniej "porobić" po prostu ? :)
Szybciej rośnie tolerka na kodę czy na trampka ?
Dawno nie brałem. Ze ścierwem poleciałem ostatnio ostro po 9 msc przerwy.. czego żałuję.
Waszym zdaniem bardziej wyniszcza organizm amfa czy lekkie opio ?
Proszę o przeniesienie posta jeżeli nie trafiłem w temat.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 1 / 2 / 0
3 paczki antka za 66 zł
opiobros... its so fucking over
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.