A jak kodeina jest produkowana do tych leków? Robią ją z morfiny z opium z upraw na cele medyczne? Czy jest tworzona jakoś z substatów na drodze chemicznej syntezy? Jeśli robili by to z opium to myślę, że rodzaj odmiany maku użytej do produkcji surowca miałby pewien wpływ na jakość i profil końcowego produktu.
Fuzja - deadmau5
The first morphine total synthesis, devised by Marshall D. Gates, Jr. in 1952, remains a widely used example of total synthesis.[104] Several other syntheses were reported, notably by the research groups of Rice,[105] Evans,[106] Fuchs,[107] Parker,[108] Overman,[109] Mulzer-Trauner,[110] White,[111] Taber,[112] Trost,[113] Fukuyama,[114] Guillou,[115] and Stork.[116] Because of the stereochemical complexity and consequent synthetic challenge presented by this polycyclic structure, Michael Freemantle has expressed the view that it is "highly unlikely" that a chemical synthesis will ever be cost-effective such that it could compete with the cost of producing morphine from the opium poppy.[117]
Tak samo ergotaminy nie robi się raczej syntetycznie. To są skomplikowane cząsteczki. Po co się męczyć, Mrs. Nature cię wyręczy.
I cóż po tej niższej cenie skoro, jak ktoś wcześniej wspomniał "plebs pije z zatrutej studni". Swoją drogą, bardzo mi się to określenie spodobało i jak znajdę autora to go za to oznaczę.
Wszystko zależy od organizmu. Jedni mówią, że nie ma co zaczynać od jednej paki, standardowa dawka to ekstrakcja z dwóch paczek Antidolu no ale co rzut to inny organizm. W każdym razie kategorycznie zabronione jest łączenie kodeiny z alkoholem może się to skończyć ostrym zapaleniem trzustki, tak jak w słynnym jednym temacie opisał kolega. Ja walę kodę od x lat nie pamiętam nawet ilu już, nigdy nie łączyłem z alkoholem i póki co trzymam się.
Jak ktoś zauważy, że koda na niego działa trochę inaczej pod względem profilu działania, czasu oraz zejścia to proszę o wpisywanie tego w tym temacie - jak będzie więcej opinii podobnych do mojej to może pierwszy post moderacja jakoś zmodyfikuje.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Finansowo bardziej się opłaca antek czy thioco ?
Czym się można najtaniej "porobić" po prostu ? :)
Szybciej rośnie tolerka na kodę czy na trampka ?
Dawno nie brałem. Ze ścierwem poleciałem ostatnio ostro po 9 msc przerwy.. czego żałuję.
Waszym zdaniem bardziej wyniszcza organizm amfa czy lekkie opio ?
Proszę o przeniesienie posta jeżeli nie trafiłem w temat.
opiobros... its so fucking over
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.