Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 52 / 6 / 6
jestem zdesperowany żeby dowiedzieć sie czegokolwiek w mojej sprawie, zaczynając wiec...
Niedawno bylem w psychiatryku ze wzgl na odstawienie majki i stany depewsyjne.
Na oddział po ustąpieniu skręta przemycilem pare MST-kow, pech chcial ze podczas podawania sobie roztworu do mojego pokoju weszla lielegnkarka, skonfiskowala mi strzykawke z roztworem i powiadomila oddzialowego, który zawiadomil policje.
Wczesniej wspolpacjent przemycil sobie od tego samego dila(do którego daldm mu kontakt) morfine która przedawkowal. Zodtal zabrany do szpitala na OIOM ale wyszedł z przedawkowania calo. Grozi mi cod w związku z jego sprawa? Jakies udzielenie albo pomoc w zdobyciu narkotyku? Wiem ze mi na 100% groza problemy za posiadanie,chociaż taka śmieszna ilość dodając fakt ze jestem osoba uzależnioną może skutkować umorzeniem. W związku ze sprawą został zabrany mi telefon, w wiadomościach są dowody na inne rzeczy na mnie, np sprzedawanke znajomym benzo... Cos mogą mi dodatkowo tez wjebac w związku z tym?
w razie potrzeby proszę o kontakt prywatny
  • 1049 / 152 / 0
Myślę, że mogą grozić konsekwencje tym bardziej, że są świadkowie. Przy tym nie wiadomo czy koleś, co przedawkował będzie milczał. Musisz zadbać o to, żeby jego zeznania Ciebie nie pogrążyły, a przede wszystkim wynająć dobrego papugę od spraw tego typu właśnie. Może najpierw zadbaj o poradę prawną jeśli jeszcze możesz i się nie wysypałeś zanadto.

PS.
Wszystko jedno, zawsze można zmienić zeznania i w tym zakresie również jest w stanie pomóc dobry prawnik.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.