Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Ja brałem Perhip i szczerze mówiąc nie zauwazyłem wiekszej zmiany. Jego działanie przyrównałbym do 10-20% efektów sertraliny, ciezko mi to obiektywnie ocenic. Jednak nie miałem żadnych efektów ubocznych.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 9 / 0
To pewnie od tego 5HTP w takim razie. Niepotrzebnie do tego tej pieprzonej waleriany dodaja, no ale 50mg to chyba nie jest znowu na tyle duzo, zeby cos jakos bardziej odczuc, jak porownywalem z innymi lekami na jej bazie.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Lepiej radzilbym z dystansem podchodzic do tego co mówi no1. Oczywistym jest że połączenie SSRI z iMAO jest stosunkowo niebezpieczne. Dlaczego? Gdyż taki mix BARDZO SILNIE podnosi poziom serotoniny co może owocować zespołem serotoninowym. Rzecz jasna MOŻE nie znaczy MUSI. Ćpuny jak to cpuny bardziej mają na celu efekt niż bezpieczeństwo. Efekt jest napewno porządny tylko trzeba wiedziec kiedy i w jaki sposób obniżyć dawke. Sam sie zastanawiałem nad tym zagadnieniem, najlepszym sposobem byłoby wiedzieć jak owy zespół może dawać o sobie znaki przynajmniej 12 godzin przed wystąpieniem. Efekt MDMA to już myśle wystarczający powód, najlepiej byłoby czuć działanie typu pół mocnej piguły i tego sie trzymać. Jednak oba typy leków SSRI i iMAO zwiekszają swoją wydajność w czasie.

Co do tych badan o nieskuteczności, to cóż, sam wiem że te leki działają, działają na swój sposób. Wiadomo że to nie panaceum na depresje, ale pomagaja bankowo.

SSRI "nie mozna" łączyć z imao, hiperforyną, 5htp oraz grupą innych leków działających w ten sposób. Problem w tym że "nie można" oznacza bardziej "można, ale na własne ryzyko" i zapewniam was że łączenie daje o wiele lepsze efekty, problem w tym, że te efekty mogą okazać sie "zbyt dobre".

Pozdrawiam %-D
  • 83 / 8 / 0
Interesuję mnie to połączenie, wszędzie piszą, że nie wolno - wiadomo ryzyko ZS. Czy może takie połączenie niesie ze sobą jeszcze inne negatywne skutki poza ZS (gorsze od ZS). Ktoś kiedyś pisał (chyba no1.), że bierze jakiś ssri i do tego moklobemid i czuję się jak na dropsie. Leczę się aktualnie fluoksetyną 40mg/d (powoli zaczyna się rozkęcać) ale mam na składzie moklobemid włąśnie i zajebiście mnie rajcuje to, że zaraz stestuje to połączenie. Przekonam się jak będę się czuł, wątpie, żeby po jednej tabletce pojawiły się jakieś efekty zespołu serotoninowego a nawet jeśli się pojawią to będzie znak, żeby więcej tego nie ruszać. Obawiam sie tylko czy takie połączenie poza ryzykiem ZS nie niesie ze sobą innych szkód dla mózgu. Dobrze gdyby wypowiedział się ktoś, kto łączył ssri z imao i w jakich dawkach ? Jednorazowo czy przez dłuższy czas ?
Uwaga! Użytkownik oon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
W dziale z miksami byl jeden koles, ktory tak niby codziennie brał, ale słuch po nim zaginal. W kazdym razie jak stestujesz to polaczenie to daj znac ;)

BTW oon jesli moglbys, to napisz do mnie na maila user_8@poczta.fm , bo chcialbym sie o cos zapytac, a PW ani nic takiego na tym forum nie dochodzi.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: oon »
stestowałem i nic ciekawego mi to nie dało, zamuliło i poszedłem spać... ok odezwe się niedługo.
Uwaga! Użytkownik oon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fiziumiziu »
A co myslicie o polaczeniu 50-100mg sertraliny+50mg sulpirydu?.
bralem tak przez kilka tygodni i odczulem wyrazna poprawe szczegolnie z natretnymi myslami
Wydaje mi sie ze nie powinno byc zadnych skutkow ubocznych czy tam ZS gdyz sulpiryd to neuroleptyk. Nie polecam za to polaczenia dziurawiec(deprim)+sertralina mialem po tym duze problemy z zasnieciem (denerwujeace)
Uwaga! Użytkownik fiziumiziu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Wg mnie sulpiryd jest zajebisty. Niestety nie kazdy tak twierdzi. Moga byc rozne skutki uboczne, nie pamietam juz jakie. Uspokaja, a jednoczesnie daje, jak to nazwal lekarz "niepokoj tworczy". Chcialbym go miec znowu. Teraz zamiast Fluanxolu (flupentiksol) zazywam Solian (amisulpryd) i wydaje mi sie lepszy. Tylko znizke trzeba miec, bo inaczej to chujowo jest z cena. Pobudza dosc wyraznie i likwiduje schizofrenie przy okazji. Dziala wyraznie przeciwdepresyjnie. Zajebisty lek, ten Solian.

Edit: Biore Solian razem z wenlafaksyna.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 684 / 9 / 0
Jaka dawke dziennie bierzesz?

Poza tym piszesz, ze likwiduje schizofrenie... Ale Ciebie benzodxm to sie chyba nie dotyczy z tego co wiem? :)
  • 3247 / 354 / 2
fiziumiziu dzieki, mialem w planach stestowac, moze stestuje mimo wszystko ser+dziurawiec.

Co do mixu z sulpirydem to jest on bezpieczny, ale jest to juz wlasnie na wieksze schorzenia jak np. natrectwa.

Ja biore teraz 100mg sertraliny 0-0-1
100mg 5htp 0-0-0-1 (okolo 4 h po sertralinie tuż przed snem)
500mg argininy 1-0-0

Spoko mix ale denerwuje mnie to że mimo wszystko slabo mnie mobilizuje i jak sie usmieje duzo to lapie mnie potem lekki dół i niepokój.

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.