Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Po pierwsze miło was poznać , to mój pierwszy post ale czytam was tutaj wszystkich z zapartym tchem od dluzszego czasu (no moze nie wszystkich). Ale do konkretu...
Jestem w Anglii, jest maj i jest opcja ,ze odkrylem wielkie pastwiska otoczone lasem, typowo angielska pogoda (czyli caly czas pada) i pytanie moje brzmi : czy to mozliwe abym znalazal jakas lysiczke ? o takiej porze? - Wiadomo kazdy odpowie idz poszukaj ale po prostu nie wiem czy w tym klimacie one wystepuja? Jutro wstepnie wloze nos w trawe i zaczynam poszukiwania.
Moze jakis pro grzybiarz emigrant moglby pomoc...
Pozdrawiam
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Jest nawet coś takiego: http://members.lycos.co.uk/shroommap/map.htm
http://www.drugs-forum.co.uk/ - Chyba najlepsze na wyspach.
Mi się zdażyło, że ktoś wezwał policję gdy z kumplem zbieraliśmy grzyby na prywatnym gruncie. Panowie byli zresztą bardzo mili i tylko pytali po co nam te trujące grzyby. A były to Czubajki Kanie, sięgające powyżej kolan :rolleyes:
Łysiczki też rosną, jednak dużo ludzi korzysta z miejscówek okołomiejskich, więc trzeba drałować jak najwcześniej rano.
Ja namierzyłam najbliższą w okolicach Bromley i na pewno tam dotrę jesienią :D
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
Akurat na czas zbiorów wyjechałem do Anglii stąd nie znam urodzajnych łąk ;/
Sprawdzałem parę ładnych polanek z krówkami wręcz książkowe polanki jednak nic.
Są już? Ktoś coś zebrał? Mieszkam w okolicach Chesterfield, Worksop, Mansfield. Jeśli jest ktoś z tych okolic zapraszam na PW.
pozdrawiam
Kant
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.