Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 4894 / 853 / 0
Nic w tym dziwnego, substancje działają niemal na identycznej zasadzie z kilkoma drobnymi różnicami.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 363 / 94 / 0
Nie zgodzę się.
Działają podobnie, jednak zdecydowanie różnie. Fenibut ma bardziej złożoną farmakodynamike.

Będąc na 5-7g fenia czułem bardzo dobrze 20mg baklo, co jest dawką progową jeżeli chodzi o rekreacyjne działanie.
Idąc tyme samym tropem, przy 30mg baklo na których teraz jestem, powinienem bardzo dobrze czuć 5g fenia.
5g fenia to na prawdę dużo.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 59 / 3 / 0
Działanie tego można porównać do benzodiazepin/GBL czy ogólnie rzecz biorąc alkoholu?
  • 363 / 94 / 0
@neller

Z w/w najbliżej mu do GBL.

Zdarzały się relacje w tym temacie użytkowników zachwalające baklo nad/na równi z giebelsem.
Jednak w moim osobistym odczuciu, do ćpania to się nie nadaje.
Raz na jakiś czas zarzucane 50-75mg, przynosi jakieś pozytywne efekty, które jednak szybko mijają.
Dobrze mi się spisał przy odstawce fenibutu, nic poza tym.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 46 / 12 / 0
Co trzeba napisać w recepcie online żeby dostać recepte na baklofen?
  • 586 / 123 / 0
@nowywteklocki

Napisz że chcesz baclofen i chuj.
  • 927 / 289 / 5
uszkodzenia i spięcie w l3 l4, chcę baclofen jako przedłużenie leczenia. i tyle, jeszcze ci smacznego życzą
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 107 / 13 / 0
13 kwietnia 2023neller pisze:
Działanie tego można porównać do benzodiazepin/GBL czy ogólnie rzecz biorąc alkoholu?
Bardziej alkoholu, albo połaczenia alkoholu i dxm.
  • 34 / 1 / 0
Ok. miesiąc na dawkach 150mg. Zejście co 4 dni o 25mg w dół, przy 25mg/dzień co 3 dni cięcie o połowę, zejście kompletnie bezbolesne, żadnych problemów.
  • 8 / / 0
Baclofen a alkoholizm
Witam, sporo ostatnio przeczytałem w necie na temat baclofenu jako środka wspomagającego wychodzenie z chlania.

Czy ktoś z was miał okazane stosować ten środek w ten sposób i okazało się, że jest skuteczny i w jakiś sposób Wam pomógł?
Jeśli tak, to jakie dawki stosowaliście?

Inna sprawa, myślałem że to taki w sumie całkiem niewinny i lekki lek w sumie łatwo dostępny, ale przeczytałem cały wątek na hypperal o syndromie odstawiennym baclo.
No i cóż nie dość, że się okazuje, że też uzależnia to część opisów z tego wątku, przypomina opisy ciężkich zjazdów po odstawieniu benzo.
Więc nie wiem czy to taki bezpieczny lek do końca. Kwestia tego czy wyżej opisane przypadki dotyczą osób które waliły dawki oporowe w celach rekreacji.

Czy można go bezpiecznie stosować powiedzmy parę miesięcy w jakiś dawkach umiarkowanych bez późniejszych objawów odstawienia?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.