Wołam @DexPL
28 marca 2023onthenet pisze: Jak lekarze wypisują te Trittico? Musi być zdiagnozowana depresja? Jest to lek pierwszego rzutu w leczeniu depresji?
Wołam @DexPL
Tak apropo, to co wypisuje pan @zburzony jest ciekawe. Trazodon nie podnosi libido, nie zwiększa ochoty na stosunek z partnerką, partnerem, czy ręką. Może jedynie mieć pozytywny wpływ na problemy z erekcją i opóźniać orgazm. Jest to antydepresant o najmniejszym wpływie na dysfunkcje seksualne. Chociaż podobne rewelacje potrafią wystąpić u <1% badanych więc kto wie? Może akurat jest pan szczęściarzem. Escitalopram dodatkowo powinien obniżać libido i opóźniać wytrysk, więc nie mam pojęcia co tam się u pana dzieje, ale z tego co czytam to jest całkiem fajnie.
Teraz na tych 100mg, wzwodu już nie mam co ranek, ale tak z 2 razy w tygodniu.
Nie ma też żadnych dysfunkcji, bez problemu można postawić kuske w stan gotowości, nie ma opóźnionego orgazmu. Wszystko jest jak należy.
A z efektów to lepiej śpię, wystarczy 6h i budzę się wypoczęty, działanie przeciwdepresyjne wyraźne, motywacja do działania 100% większą niż przed braniem trazo, wreszcie się wzialem trochę za sport, znalazłem pracę. Nastrój dobry. Ochota na ćpanie mała, alko nie piłem prawie 2 miesiące, miałem plan by nie pić pół roku ale niestety ostatnio koleżanka zdała prawko, ja znalazłem pracę i wypiliśmy 2 wina aperitiff z biedry 750ml 11%.
Jestem bardzo zadowolony z trazodonu, biorę go 2 raz. Wcześniej tylko lepiej spałem. A teraz konkretnie zaskoczył. Ta wpadka z alko nie zaburzyła działania. Jest lepiej niż ze standardowymi ssri, można czasem coś walnąć i nie niszczy to kuracji.
-drżenie
-ból brzucha po prawej stronie
- drżenie
- relacje alergiczne
- dezorientacja
- stan splatnia
- wysypka skórna
- często skurcz ( tachykardia)
- gorączka ( nieznaczna ale jakby pojawiała się i znika )
Mina po jakimś czasie czy to lek nie dla mnie ? Poważnie się zastanawiam czy nie wywalić tego czegoś przez okno czy przecierpieć i poczekać do wizyty u lekarza. Dodam że Triticco XR 150.
Pierwszy raz wziąłem całą 75 o 18 żeby wstać o 4 do roboty. Po godzinie od zażycia nos totalnie zatkany. Ale najgorsze było, to że byłem tak zamulony do 12 wraz z zatkany nosem, że nawet red bull nie dał rady orzeźwić. W południe jakoś nos się odetkal i zamula zeszła. Takie spostrzeżenia;)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.