Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 405 / 49 / 0
Hej.
Macie w ogóle jakieś efekty na siłowni podjadając kode lub trampka? Niby kodeina metabolizuje do morfiny, a ta ponoć nawet przy małych ilościach ma długotrwały negatywny wpływ na poziom testosteronu. Tak wygoglowałem, ale czy to prawda?
  • 32 / 1 / 0
Okazjonalne przyjmowanie kody nie zrujnuje bardzo wyników. Natomiast kiedy ja robiłem kilku miesięczne ciągi, nie badałem poziomu testosteronu, ale zainteresowanie płcią przeciwną spadało do zera a jestem młodym chłopakiem i przed braniem opioidów być może kwalifikowałem się już pod seksoholizm(na trzeźwo, bez sromów)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.