Jestem na odstawieniu robiłem już chyba z 5 przerw po 2,3 msc po 2 letnim ciągu amfetaminowym po którym przyszło prawie całkowite zobojętnienie na świat, lęki społeczne przez długi czas bezsenność a później problemy z zasypianiem czuje że ciężko tak funkcjonować na codzień stąd moje pytanie brzmi czy można podleczyć się trochę psychicznie pregabaliną czy jest jakiś lepszy sposób albo lepszy lek ?
Z góry mówię że mówię specjalnie o pregabalinie bo zauważyłem że pomaga dosyć w codziennym życiu, pewnie ktoś powie że ssri są lepszym wyjściem.
Jeśli masz skłonność do wpadania w ciągi, to serdecznie odradzam pregabalinę, bo wpadniesz z deszczu pod rynnę. Pregaba dobra jest na krótką metę, okazyjne użycie np. przed stresującym zadaniem, natomiast liczba wjebanych w nią rośnie w zawrotnym tempie. Jeśli chodzi o fobię społeczną, to mi przychodzi od razu do głowy paroksetyna.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Mam w planach niedługo umówić wizytę u psychiatry, tylko martwię się że czasem leki z grupy ssri nie wystarczą w nagłych atakach lękowych a gdy powiedział bym o moich ciągach na amfie psychiatrze to jestem pewien że dostał bym receptę na jakiś neuroleptyk a nie przepadam za tą grupą leków. Co do pregabaliny masz racje tolerancja strasznie szybko się zwiększa i to jest główny minus tego leku. Raczej dam se z nim spokój faktycznie. Lecz wydaje mi się że musiał bym mieć do tego jeszcze jakiś lek który w nagłej sytuacji mnie uspokoi. Tylko tu jest największy problem benzo wiadomo że nie bo za łatwo się do nich przyzwyczaić, a ciężko znaleźć lek uspokajający który by zadziałał natychmiastowo bez efektu mocno upośledzającego sprawność psycho-fizyczną i nie uzależniał. I wątpię żeby lek typu hydroksyzyna działał w takich przypadkach
Co do hydroksyzyny, mnie ona usypia i mam po niej bóle głowy.
Zejście z fety trzeba przejść. Za każdym razem mówiłam sobie że następny raz będzie w szpitalu, bo jest to ciężkie, jak się jest mocno.wpierdolinym. Są ostre przejścia z sercem, z oddychaniem, omdlenia itp, jest słabo.
Powiem tyle na temat fety - za każdym zejście. Z paro miesięcznego ciągu mówiłam sobie że nigdy więcej nie robię tego sama w domu, w najgorszym momencie ever wylazlam przed blok żeby mnie szlag nie trafił w pustym mieszkaniu, bo kot by mnie zjadł
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.