Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 51 / 18 / 0
Zamiast sitka do cybucha można włożyć sprężynkę z długopisu, stary sprawdzony i skuteczny sposób na komety również w kioskówce.
  • 12516 / 2427 / 0
^
Ciekawa sprawa - oglądałem wczoraj różne gadżety i też o tym pomyślałem. Thx - spróbuję.

EDIT
Stworzyłem na "patenty":

1. Wziąłem stary, stalowy cybuch i umieściłem w szklanym - nie było zbyt szczelnie więc nałożyłem na niego gumkę recepturkę - od razu lepiej. A do stalowego sitko wchodzi elegancko. Lepsza byłaby silikonowa uszczelka więc można to jeszcze udoskonalić.
2. Spinacz do papieru i kombinerki. W kilka minut zrobiłem z niego coś na kształt kuleczki. Oczka są drobniutkie i elegancko pasuje. Czyszczenie będzie sprowadzało się do kilku kropel alkoholu izopropylowego, a potem zrobi się nowy.
  • 605 / 156 / 0
Okrągłe sitka z metalowej siatki zawsze można przyciąć.

Znalazłem takie durszlaczki jak niżej. Kupię i przetestuję w okolicach nowego roku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2534 / 597 / 0
Ja do homemade bonga cybuch zrobiłem tak,że wziąłem niedużą nasadkę do klucza,wsadziłem do niej kulkę z folii aluminiowej i mocno ubiłem tworząc bardzo twardą bryłę,że ciężko to nawet wyciągnąć.Po środku zrobiłem mały otwór i działa bardzo dobrze.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
Kurde, ja kiedyś kupiłem bongo pleksi w niemieckim sklepie które obrosło legendą i było normalnie artefaktem dla dużej grupy jaraczy, mniejsza komora do pierwszego nabrania dymu, a pózniej gumowa rurka do komory słupowej już do wdechu, na melanżu sylwestrowym 2000 nawet whiskey wlaliśmy jako płyn, a pózniej jeszcze też warte odnotowania było to że zabrałem to bongo na imprezę z Kaliber 44, jeszcze Magik wtedy żył, ale ta imperka była już bez niego, Wujek Samo Zło bo to był Baku Baku Skład wziął marnego bucha bo stuff był zle pokruszony w cybuchu, co uwieczniłem na zdjęciu, już podczas bujającego się tłumu bongo poszło w obieg po ludziach z publiki, i wróciło do mnie całe i zdrowe.
Pózniej gostek co był z moją matką w związku skonfiskował to bongo na polecenie matki, i nie wiem co się pózniej już z tym bongiem działo.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4338 / 701 / 2117
Dla mnie akurat najbardziej znienawidzony sposób palenia. Nie wiem czemu, ale nigdy nie byłem fanem palenia wiaderek czy bongosów. Klasyka chyba grała mi w sercu i nikt nigdy mnie od tego nie odwiódł. Być może było mnie bardzo ciężko przekonać do innych rzeczy, niżeli tylko klasyczny wąs czy lufa.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3245 / 617 / 0
https://www.youtube.com/watch?v=xyqVVfj5qE8

BREAL.TV | Cypress Hill "Hits From The Bong" - Live @ The Smokeout 2012
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 44 / 7
Czyszczenie bonga

Wjebanie szkła do zmywarki wydaje się być dobrym pomysłem, ale z mojego doświadczenia nie spełnia swojej roli w pełni, grubsze warstwy osadu po paleniu zostają. Ciepła/gorąca woda z mydłem/płynem do naczyń sprawdza się jedynie w przypadku kiedy używamy bonga do waporyzacji, osad jest cieniutki i nie generuje takiego smrodu jak w przypadku jarania. U mnie alkohol izopropylowy + sól to najlepsze rozwiązanie na upierdolone bongo po jaraniu, sól nie rozpuszcza się w alko i ściera osad ze ścianek szkła. Poza tym jednak warto mieć długie i giętkie wyciory bo w zależności od kształtu bogna, gdzieniegdzie ten osad może pozostać. Zatyczki do otworów bonga to miły dodatek, unikniemy wtedy bezpośredniego kontaktu palców z higrospokijnym alkoholem.
  • 605 / 156 / 0
@ermac107
Izopropanol na ciepło? Próbowałem na zimno, ale średnio się sprawdzało na te najcięższe nagary. Może faktycznie trzeba zainwestować w wycior.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 68 / 44 / 7
@lysy666
W temperaturze pokojowej. Domyślam się że wyższa temperatura zmiękcza osad przez co łatwiej by schodził, ale jakoś nie potrzebowałem tego robić.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2023 przez ermac107, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.