Wiem , że przeterminowane niektóre leki działają , a inne tracą właściwości a nawet są szkodliwe ?!
25 stycznia 2023Nautakosmo pisze: ja dopiero zaczynam z leczeniem pierwszy tydzień prawie biorę po 50mg a drugi mam brać 100 ale jak czytam że mogę nie mieć po tym energii na czym mi najbardziej zależy ale też chcę pozbyć się zamglonej głowy która nie działa tak jak powinna to czy gdy okaże się po miesiącu że to nie jest to czego oczekiwałem lekarz przepiszę mi coś innego gdybym nalegał ?
Oczywiście, lekarz od tego jest, żeby dopasować leki do Twoich potrzeb. W każdej chwili możesz zmienić lek. SSRI jak sertralina nie za bardzo pomoże Ci w pozbyciu się zamglonej głowy. Toć one same powodują tzw. brain fog. I apatię. Sięgnij po inną grupę, bo tylko się zawiedziesz. bupropion. Moklobemid. Nawet wenlafaksyna mniej Ci zrobi wspomnianych uboków co sertralina
,
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.