Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 13 / 4 / 0
Pytanie, jak jednorazowe zażycie kokainy może wpłynąć na leczenie przeciwlękowe wortioksetyna i buspironem?
Wiadomo, że leki rozkręcają się jakiś czas, czy to oznacza że wróci się do punktu wyjścia?
  • 4 / 1 / 0
Czy 20mg paroxetyny zabija już całe działanie kodeiny? Bo na 40mg koda wogóle nie działa....
  • 62 / 21 / 0
Niestety inhibicja enzymu cyp2d6 jest zbyt duża. Cóż, może inny antydep, kiedy lubisz kodę?
  • 476 / 13 / 0
Mam pytanie, od 3 dni biore sertraline 25 mg rano, czy jak jutro wrzuciłbym mefedron to dzialanie na serotonine będzie już zablokowane?
  • 8 / 1 / 0
Połączenie tych dwóch środków znacząco podnosi ryzyko wystąpienia zespołu serotoninoweg
mefedron silnie i krótkotrwale wzmacnia ruch serotoniny oznaczony wyżej czerwoną strzałką, a SSRI (zwykle na dłuższy okres czasu) odcinają jedno z jej ujść, mianowicie wychwyt zwrotny. Pojawiły się także domysły, iż mefedron może także działać na zasadzie SSRI i przedstawionej, naraz.

Niby dawka 25 to jest znikoma ja jednak nie ryzykowałbym takich miksów. Jak koniecznie i wiesz że bedziesz leciał na mefedronie to nie bierz przynajmniej tabletki tego dnia.
  • 476 / 13 / 0
Wiem, że podnosi. Miksowalem juz tak kiedys. Pytam tylko o to czy po 3 dniach brania SSRI efekty działania mefedronu powinny byc juz osłabione czy raczej SSRI powiedzmy " nie blokuje" w tym czasie jeszcze tak tych receptorów.
Aczkolwiek dziękuje za odpowiedź.
  • 11 / / 0
Czy jak biorę sertaline 100mg czy poczuje kodeine? Dużo słabiej działa na sertalinie?
  • 28 / 6 / 0
@pelek91
u mnie koda działa bez zarzutów na 100mg sertraliny
ale to kwestia indywidualna bo u niektórych wcale nie działa
  • 11 / / 0
No a czy kodeina psuje działanie terapeutyczne Sertaliny? aktualnie biorę150mg , i chciałbym raz na jakiś czas chociaż porobić się kodeiną inne żeczy takie jak amfa i inne stymulanty odpadają bo to napewno wpływa źle na sertaline.
  • 336 / 68 / 0
@pelek91 a po co ci ta setralina, skoro chcesz kaleczyc glowe koda co jakis czas? Wywal setraline i zostaw ja sobie jak juz bedziesz wjebany w opio zeby miec czym sie podleczyc po odwyku.
Uwaga! Użytkownik HardCracks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.