Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Czy może ktoś polecić CBD z Shoppie o intensywnym działaniu (nie smaku tylko działaniu :) )
Takim które się czuje, że to nie placebo.
Jeśli można to w miarę szybko, bo Shoppie niedługo zwija się z Polski i nie będę miał jak przetestować.
Ewentualnie przy okazji też jakąś alternatywną stronkę, gdzie ceny CBD są porównywalne jak na Shoppie.
Dzięki z góry.
[edit]
orientuje się ktoś jak to jest z cbd i lekami których nie można mieszać z grejpfrutem?
08 stycznia 2023KarmiKlasik pisze: @Szponciciel
Z ciekawości ile teraz płacisz za 1g?
The body or a conscious mind'
Uwierz mi, że zanim zacząłem testować cbd na sobie również byłem sceptyczny i niedowiarek, nie wierzyłem w to że działa. Rozumiem też że każdy organizm jest inny i inaczej może zareagować na nową substancję. Ja po cbd lepiej śpię, jestem spokojniejszy, przede wszystkim mi pomógł odstawić trawę thc z którą miałem spory problem i to było dla mnie najważniejsze, mniej nerwów, mniej potów i sen przede wszystkim.
Mi pomogło, może pomoże też tobie :)
Mi chodzi o to, że na medyczne zastosowanie THC jest dużo i coraz więcej publikacji naukowych. Można nim leczyć wiele różnych schorzeń lub zwiększyć jakość życia osób z chorobami terminalnymi.
Oleje CBD są zachwalane przez celebrytów i w artykułach jako złoty środek, ale nauka tego póki co nie potwierdza.
W tym sensie autorzy artykułu mogli użyć niefortunnego stwierdzenia, że nie jest zdrowe.
A ty @Krzysiu86Dr dalej stosujesz kannabidiol regularnie, czy teraz tylko doraźnie?
The body or a conscious mind'
https://www.doz.pl/czytelnia/a14132-Mar ... iac_jaskre
cytuję:"Już wcześniej udowodniono, że THC ma działanie lecznicze, obniża ciśnienie śródgałkowe. Badacze z Indiana University udowodnili jednak, że CBD blokuje pozytywne działanie izomeru THC. Innymi słowy, stosowanie specyfików na bazie konopi zawierających zarówno THC, jak i CBD, nie przysłuży się pacjentom chorym na jaskrę."
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.