Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / 2 / 0
@Krzysiu86Dr ja tez bede odstawiac i wiem ze bedzie ciezko bo juz raz probowalem masz jakies leki wspomagajace przy odstawce bo ja tylko chlorprotixen
  • 348 / 264 / 0
@Sylwio gabapentyna - tl;dr slabsza wersja pregaby (to w duzym skrocie / uogólnieniu), pomaga przy odstawce ale pytanie czy nie lepiej schodzić z dawek jak macie opakowania 300, 150, 75, 50, 25 mg i potem rzucić i się przemęczyć.

Scalono — CATCHaFALL
31 grudnia 2022mefistofeles85 pisze:
@GABAhater
Niby to lek przeciw padaczce, ale jednak obniża próg padaczkowy według pewnych osób w miksach. To może wskazywać, że tak samo działa solo np. w wyższych dawkach.
No nie do końca. Tzn. jak wjebiesz dawkę większą niż maksymalnie zalecana (600 mg w Polsce), to istnieje coś takiego jak "reakcja paradoksalna" a nie obniżenie progu. Co nie zmienia faktu że do 1g jeśli nie mixujesz to sama pregaba nic ci nie zrobi (z tolerką). Dla psa powiedziałem żeby dać mniejszą dawkę, i że działa na lęk u ludzi i podesłałem badanie naukowe, ale nie było w nim nic napisane o zwierzętach. Dodatkowo, przez to badanie co już podsyłałem połowa psychiatrów w PL myśli że ten lek nie uzależnia xDD Reakcja paradoksalna a obniżenie progu to trochę co innego. Tramadol jest z tego znany, ale nie zalecałem twojemu psu, bądź tobie mixowania pregabaliny z tramadolem czy czymkolwiek. Najlepiej nie brać wiecej niż 300-400 mg dziennie bo to balans między działaniem a brakiem uzależnienia. (psu daje się o wiele mniej oczywiście). Pozdro!
null
  • 683 / 305 / 0
Sylwio - Poza Pregabaliną biorę Wenlafaksynę 225 mg, Mianseryne 2 x 30 mg oraz doraźnie Relanium.
Oprócz wyżej wymienionych leków zaopatrzyłem się w : L-Tyrozyna 500 mg Swanson, 5-HTP 200 mg Swanson, Ashwagandha Ostrovit, Cytrynian magnezu w proszku 500 g.
Jeżeli odstawienie okaże się bardzo ciężkie to odwiedzę psychola, może coś zmieni w jadłospisie.

Scalono — CATCHaFALL

mefistofeles85 - każda Prega jaką testowałem była w kapsułkach.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 25 / 2 / 0
@GABAhater ja w pl mieszkam i tu chyba 75 mg najnizsza oc jeszcze niesprawdzalem pozniej poszukam czy sa 50 25 dostwepne a w wyspypywanie nie bede se juz bawil bo strasznie mnie to wkurwialo
  • 348 / 264 / 0
@Sylwio ja może tak, może nie hihi ale w PL jest 50 mg i to wiele generyków np. Mylan, Sandoz, Pragiola, Stada, Accord, i jeszcze dwie ale trudno dostępne. Najpopularniejsze 50 mg to Pregabalin Sandoz i Pregabalina Mylan. Więc tak, istnieje w polsce 50 mg. Istnieje nawet 25 mg : )
null
  • 683 / 305 / 0
02 stycznia 2023Sylwio pisze:
@Krzysiu86Dr ja tez bede odstawiac i wiem ze bedzie ciezko bo juz raz probowalem masz jakies leki wspomagajace przy odstawce bo ja tylko chlorprotixen
Sylwio - Dziś jest 2 dzień jak jestem na dawce 150 mg - rano. Wcześniej brałem 2 x 150 mg przez 2 lata. Ogólnie samopoczucie jest dobre, pod koniec pracy zrobiłem się strasznie nerwowy i nieprzyjemny. Przeszło mi jak zapaliłem zioło :)
Leki wspomagające to : Wenlafaksyna i Mianseryna oraz czasami Relanium... , Swanson 5-HTP 200mg,
DESTRESAN MAX, Olejek konopny 30 %, Ashwagandha caps 700mg, Melisa, Positivum Sen itd.. :)
Zioło, Tramal - nie polecam.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 327 / 68 / 0
Ja polecam kwetiapine (ketrel) na sen, mi baardzo pomogła w tej kwesti. Nie musiałem ,żreć żadnych z drugs a rolki bralem max raz dziennie w trakcie dnia bo jak odstawiałem to chodziłem do pracy normalnie :)
czas zwolnić
  • 25 / 2 / 0
@GABAhater aha dzieki a nieorientujesz sie w cenie 50mg i 25 mg bo to jakos dziwne za 150 mg 56 szt place 30zl a kurwa za 75 mg tylko tyle ze 70 kapsulek az 65 zl a to polowa dawki tyle ze te 14 kapsulek wiecej w aptece mi powiedzial zeby mowic zeby przepisywali 56 szt
  • 4 / / 0
Witam.5 lat temu brałem rok pregabaline 75mg z paroksetynom 20mg.Po tak małej dawce przestałem z dnia na dzień i żadnych efektów odstawienia. Teraz znowu mnie nerwica zaatakowała po 4 latach spokoju. I biorę 150 mgpregabalina dziennie plus paroksetyna 20mg.Bedzie jakiś problem z odstawieniem czy po tak małej dawce powinno być ok?
  • 4895 / 853 / 0
150mg to nie dużo, nie będzie duzego problemu, najlepiej jak przyjdzie do odstawiania po dłuższym czasie brania 150mg to sobie wskoczyć na tydzień na 75mg i odstawić dopiero choć myślę że z samym odstawieniem od razu 150mg też nie powinno być większych problemów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.