Niby proste pytanie a gdybać można godzinami.
Po pierwsze musisz wyrobić w sobie nawyk nie chodzenia na czczo na pusty żołądek bycie głodnym potęguje w nas chęć przyjęcia narkotyku. Mając pełny żołądek jest nam luźniej i łatwiej przez dzień z siłą chęci sięgnięcia po ulubiony smakołyk.
Dwa to mobilizacja. Nic tak nie psuje podejścia jak słomiany zapał. Jeżeli jesteś mocno zaangażowany - jesteś w stanie sobie poradzić.
Trzy to odpowiednia obstawa lekowa - chyba nie muszę tłumaczyć: jakiś antydepresant typu wenlafaksyna jak najbardziej przy stimach wskazany.
Cztery to silna wola: z nią potrafisz przemóc chęci brania.
Pięć to detox: cold turkey to podstawa, zwłaszcza przy opiatach.
Sześć to czas: uwierz mi, że jak minie rok to i chęci opadną.
Siedem to terapia: w każdym większym mieście jest terapeuta od uzależnień i psycholog raz w miesiącu dostępny na NFZ za darmo.
Punktów jest multum, jak jeszcze sobie coś przypomnę, to dam znać.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Musisz znaleźć swoją pasję w życiu.U mnie to był sport.Wysiłek fizyczny powoduję wydzielanie endorfin, które powodują efekt naćpania się, a dojebana masa mięśniową itp to skutek uboczny tylko.
Bardzo polecam.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
10 grudnia 2022Martinbel pisze: Witam jak zaprzestać ciągłej chęci przyjmowania narkotyku?
Mam kilku znajomych którzy w ten oto sposób do dziś nic nie biorą rzucili z dnia na dzień w ten sposób bez żadnych problemów i ośrodków.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.