Niby proste pytanie a gdybać można godzinami.
Po pierwsze musisz wyrobić w sobie nawyk nie chodzenia na czczo na pusty żołądek bycie głodnym potęguje w nas chęć przyjęcia narkotyku. Mając pełny żołądek jest nam luźniej i łatwiej przez dzień z siłą chęci sięgnięcia po ulubiony smakołyk.
Dwa to mobilizacja. Nic tak nie psuje podejścia jak słomiany zapał. Jeżeli jesteś mocno zaangażowany - jesteś w stanie sobie poradzić.
Trzy to odpowiednia obstawa lekowa - chyba nie muszę tłumaczyć: jakiś antydepresant typu wenlafaksyna jak najbardziej przy stimach wskazany.
Cztery to silna wola: z nią potrafisz przemóc chęci brania.
Pięć to detox: cold turkey to podstawa, zwłaszcza przy opiatach.
Sześć to czas: uwierz mi, że jak minie rok to i chęci opadną.
Siedem to terapia: w każdym większym mieście jest terapeuta od uzależnień i psycholog raz w miesiącu dostępny na NFZ za darmo.
Punktów jest multum, jak jeszcze sobie coś przypomnę, to dam znać.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Musisz znaleźć swoją pasję w życiu.U mnie to był sport.Wysiłek fizyczny powoduję wydzielanie endorfin, które powodują efekt naćpania się, a dojebana masa mięśniową itp to skutek uboczny tylko.
Bardzo polecam.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
10 grudnia 2022Martinbel pisze: Witam jak zaprzestać ciągłej chęci przyjmowania narkotyku?
Mam kilku znajomych którzy w ten oto sposób do dziś nic nie biorą rzucili z dnia na dzień w ten sposób bez żadnych problemów i ośrodków.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.