Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 225 / 23
@Kochanek heleny
Ponoć rodzice znaleźli typa szczającego pod siebie na podłodze po 1-2 dniach, więc musiało być grubo. Nie ma to jak robić dysocjantowego tripa po gównie co ma okres półtrwania 60-100h XDD

PS: Te uczucie, gdy Twoja babcia z alzheimerem tak naprawdę żyła na dyso
  • 972 / 179 / 0
Jak to brać co dwa dni se względu na długi okres półtrwania?
  • 1037 / 245 / 0
Zależy co chcesz osiągnąć. Ogólnie to tak najlepiej co drugi dzień małą dawkę jak masz TAB 20mg najlepiej podzielić na cztery, stosować 5mg jednorazowo z rana po śniadaniu.
  • 972 / 179 / 0
@Migomat mam to w prochu od pewnego v.Czyli śniadanie a potem 5mg w kapsułkę i do pyska?
  • 1037 / 245 / 0
Tak tylko że jak masz w prochu to ciężko będzie odmierzyć taką dawkę, chyba że masz wagę z 0,01 po przecinku.
Może być po śniadaniu gdyż nie wpływa to na wchłanialność leku, ma generalnie dobra biodostępność, jest mocny i nie warto szaleć z dawkami ponieważ mocno siada na pamięć koncentrację.
  • 1299 / 259 / 0
Są takie b małe łyżeczki. Boja też miałem to w proszku to może myliłem się o ~5mg.

Twoja też jest taka ciągle wilgotna mimo suchości otoczenia? %-D
  • 997 / 130 / 0
Może łyżeczka za mała? %-D %-D %-D
  • 157 / 20 / 1
Moja pani doktor jest wspaniała. Napisałem maila, że chcę spróbować memantynę, bo w USA coraz częściej się ją przepisuje poza wskazaniem (alzheimer) oraz wysłałem badania z pubmedu i ncbi, że może działać na lęki jak i na stabilizację i dostałem receptę. Od jutra zaczynam.
  • 1174 / 225 / 23
@Maciejj
To gratuluję. U mnie niestety się nie sprawdza, bo pierdoli pamięć. Mam bardzo dobrą, szybko kojarzę wątki i zapamiętuję. Po tym niestety odczuwalnie gorzej jest z efektywnością nauki. Raczej sprawdziłby się w pracy fizycznej
  • 157 / 20 / 1
Czy memantyna powinna działać od pierwszej dawki czy potrzebuje czasu, żeby się rozkręcić?

@Morfeo
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.