Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 86 / 13 / 0
Opaska na oczy i 10mg melatoniny od Swansona.
  • 4310 / 699 / 2117
No właśnie też słyszałem o tolerce na melatoninę, a przeszło mi przez myśl suplementowanie codziennie, tylko w przypadku zwiększenia tolerki byłbym w czarnej dupie i gorszym miejscu, niżeli teraz.

@mustafaq od dawna dawkujesz? Co sądzisz o w/w tolerancji? Odczułeś coś? Dawkujesz co jaki okres czasu. Opaska na oczy to nawet nie pisałem, bo mam zamiar to wprowadzić również, stąd nawet nie wspominałem o tym.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 86 / 13 / 0
@IGotHigh909

Na początek może wspomnę słowa Russela Reitera (chyba największy znawca tematu), że żaden z badaczy melatoniny których zna, nie bierze mniej niż 100mg.
Testowałem różne dawki od mikrogramów do 50mg, aktualnie jestem na 10 mg. Biorę godzinę przed spaniem i jest ok. Wg opaski niby jest dużo głębokiego snu, grunt że się wysypiam.
Kwestia tolerancji była w środowisku naukowym wielokrotnie debunkowana, jednak niektóre osoby twierdzą, że z czasem by osiągnąć podobny "stan(?)" senności ułatwienia zasypiania muszą zwiększyć dawkę. U mnie dawka nie ma znaczenia, może pierwszy dzień po megadawkowaniu był lekko zamulony.
Czytałem wiele opracowań i badań dot. melatoniny i IMO 10mg to taki sweetspot.

Edit: Supresja wytwarzania własnej melatoniny przez suplementację to mit.
  • 1037 / 242 / 0
Trzeba mieć nieźle nasrane żeby brać więcej niż 10mg melatoniny, skoro to hormon one mają to do siebie, że działają w bardzo niewielkiej ilości wręcz minimalnej. Sądzę że człowiek do snu wykorzystuje od 0,2-0,4mg.
  • 23 / 1 / 0
A po co tyle tej melatoniny brać? Na sen działają dawki paru miligramów, po co ktoś ma brać 100?
  • 4310 / 699 / 2117
Ja nie mam jakiegoś większego problemu ze snem. Jak jestem zmęczony, to odlatuje jak dziecko. Ale nie zawsze tak jest, że jestem jakoś mocno przetyrany w ciągu dnia, także taka melatonina byłaby zbawieniem, bo pewnie jakoś usypianie by ułatwiła, oderwanie się od PC/lapka i zbawienny wpływ. No, ale teraz już jestem w kropce, bo jedni o dawkowaniu mówią, tak, drudzy tak. No to jak to jest?
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 86 / 13 / 0
Doraźnie 0,5mg.
  • 9321 / 1809 / 2
@mustafaq melatonina doraźnie działa bardzo słabo. Cała terapia melatonina to w różnych źródeł od miesiąca przez 3 miesiące aż po pół roku a widziałem i terapię po 9 miesięcy.
Jednak w każdej z tych terapii wszystko rozbija się o dawki. Im większe tym gorzej a za.optymalna przyjmuje się 0.25mg.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3245 / 617 / 0
@mustafaq
Ciekawa rzecz ta opaska na oczy, znajomy miał, a tak to gadżet znany z filmów hamerykańskich.

BTW. Mocniejsze melatoniny, takie jak LEK-AM mają podziałkę do łamania na mniejsze dawki.

A melatonina to właśnie na terapię snu jest, a nie na dorazny lek nasenny. tzn po to jest sprzedawana i takie są zalecenia.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 222 / 0
Dodam, że melatoninę stosuję też doraźnie w dniu, gdy nie udało mi się dostarczyć odpowiednią dawkę ciemności czyli np. byłem ze znajomymi na dworze i wróciłem o 21:30, a o 22:00 się kładę. Wtedy od razu po powrocie używam 1mg i lepiej mi się zasypia, bo mózg nie zdąży tak szybko samemu to wyprodukować
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.