Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 472 / 288 / 0
Psychodeliki, bo praktycznie nie da się ciągów walić, a i też nawet się nie chce być w ciągu.

Od czterech lat tak funkcjonuję i mogę powiedzieć, że żyje mi się lepiej, bo dzięki nim zszedłem z takiego alko niemal w stu procentach.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 311 / 43 / 0
A na jakiej nie można?
Wszystkie bk po pół rocznym ciągu dzień w dzień. W dwa dni schodziło mi 5g matematykę zostawiam wam,

Zostałem cieniem człowieka nie polecam
  • 586 / 81 / 0
Bez benzo nie wychodze z domu.
Do tego ciagle chodzi za mna morfina, kurewsko bardzo i sie hamuje ale raczej gdzies poszukam zeby sobie listek skminic i znowu miec pol roku minimum spokoju od opio po krotkim ciagu... chociaz to zadne rozwiazanie.
Nie ma substancji ktora nie pokazuje negatywnych wlasciwosci przy dlugim uzytkowaniu.
Jestem dość trudny.
  • 1151 / 229 / 7
Psychodeliki. Zarówno mikrodawki i normalne dawki.

Jak masz silną wolę to ketamina (tutaj przykład). Bo przy częstym używaniu magia znika. Podobnie jak z MDMA.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 3455 / 556 / 2
Antydepresanty np wenlafaksyna.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4340 / 701 / 2117
Zioło i alkohol w ograniczonych dawkach, bez ciągów. Pytanie tylko, kto jak silną wolę ma i czy wystarczy mu ciągle faza ziołowo alkoholowa. Ja czasami miałem przebłyski, aby przesiąść się z picia piw, do picia whisky (no ale w mniejszych ilościach). Wydaje mi się, że dobrze dawkowany alkohol wraz z mj będzie tutaj przykładem tego, że faktycznie mając zdrowy rozsądek i jakikolwiek umiar, można normalnie funkcjonować.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1174 / 222 / 23
Na prawie każdej zależnie od dawek. A na ostrych jazdach to wpierw sprawdzamy dostępną czystość (np. uliczna amfetamina nie wchodzi w grę, no chyba, że wy akurat macie super czysty sort zajebisty prąd 110% czystości to my wszyscy wiemy, że możecie swój towar walić). Do tego częstotliwość w tym chęć dorzutek czy potencjał na ciągi jak np. ma baclofen, a nie ma (możliwości dobrych ciągów) MDMA. Kolejne to np. wpływ na serce. Z mniej widocznych rzeczy można wymienić najazd na psychikę (nie fizycznie) i czy np. będzie wam odbierało chęć do dbania o siebie i o swoje zdrowie itd.

To pytanie nie ma łatwej odpowiedzi, bo można książkę o tym napisać analizując wszystkie aspekty. No i przeżycie, a rozjebanie sobie życia to często dwie różne sprawy.
  • 3 / 2 / 0
Ja od 6 miesięcy funkcjonuję naprawdę dobrze na wspomnianej już wiele razy pregabalinie (dawki 600-900mg/doba), a gdy robię sobie od niej przerwy w celu zmniejszenia tolerancji to jadę przez te dni na niskich dawkach alpry (0,5-1 mg/doba) w celu uniknięcia męczarni związanej z odstawieniem.
Dodam, że dobrze się odżywiam i spędzam sporo czasu na świeżym powietrzu.
Wracając do samej pregabaliny branej na zmianę z alprą - na nich czuję się po prostu... normalnie. Nie mam też ciśnienia na inne dragi.
Zamierzam powoli schodzić gdy tylko rozwiążą się moje sprawy sądowe (przez nie przeżywam codziennie ogromny stres i bez leków ani rusz)
  • 1174 / 222 / 23
@alienthecriminal
Jednak raczej nie da się normalnie żyć na predze, bo jesteś już od niej mocno uzależniony i po prostu karmisz nałóg. Na cold turkey pewnie umarłbyś gdzieś pod płotem. Dodatkowo ponoć prega degeneruje mózg i w sumie ogłupia. Jeżeli można żyć dobrze na takich dawkach pregi to można też żyć "normalnie" po amfetaminie, gdy już przestaje jako tako dawać petardę brana w dłuuugim ciągu
  • 4340 / 701 / 2117
Na wódzie czasem patrząc przez pryzamt organizacji polecisz lepiej niż na piwie. Ogólnie na alkoholu ludzie potrafią się trzymać bez jakichkolwiek większych skutów, jeżeli to kontrolują. "Żyć" - pojęcie względne, bo chyba przy każdej substancji prędzej czy później powstaną jakieś problemy, które to "życie" będą utrudniać. ;)
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.