Mam jeszcze jedna zagwostkę , gdyż koleżanka z która się znam od dziecka , jest wnuczką moich sąsiadów proponuje mi przylot do USA gdzie mieszka . Problem w tym , ze musiał bym wypełnić formularz ESTA . Pytania tam dotyczą uzależnień , problemów z prawem . Uzależnienie sądownie alkoholowe zatwierdzone przez sąd mam na dwa lata plus Kuratorka która to nadzoruje . Okres się ten kończy w Październiku . Dwie sprawy sądowe mam w toku , które zostały połączone w jedno . Jedna o wandalizm a druga naruszenie nietykalności , szarpanina z Policjantem .
Kłamać w tym formularzu nie bardzo pasuje , bo można dostać Bana na wlot tam . Z drugiej str niewiadomo co celnicy maja w systemie o mnie .
Przeszłość mam burzliwa związana z uzależnieniem : SORY,toksykologia , izby wytrzeźwień , poradnie i 3 leczenia stacjonarne uzależnień gdzie przyznawałem się zawsze do politoksykomani . Sądownie tylko alkoholowe leczenie mam na które jadę w przyszła środę …
Ktoś z Was ma wiedzę na taki temat , byłbym bardzo wdzięczny .
Opłać mandaty. Znajomy znajomego dostał kiedyś mandat za parkowanie od Straży Miejskiej. Było to 100 zł. Zapomniał zapłacić, nie odbierał korespondencji, bo zmienił adres, aż w końcu podczas legitymowania przez Policję wyszło, że jest poszukiwany do odsiadki na 1 czy tam dwa dni.
Przelicznik jest taki, że 100 zł liczone jest za jeden dzień w pace. Całe szczęście miał hajs i opłacił z niebieskimi to na poczcie. Gdyby nie miał kasy to za kraty... Niestety.
12 września 2022goDrut pisze: Przecież mandaty od psiarni anulują się po roku a już na pewno po dwóch latach. Ile to mi już skarbówka mandatów anulowała bo nie mieli z czego ściągnąć.
09 października 2022sensejo1992 pisze: Czy pracodawca może nakać bez policji wykonanie testu na obecność narkotyków ?
09 października 2022sensejo1992 pisze: Czy pracodawca może nakać bez policji wykonanie testu na obecność narkotyków ?
A dwa, musieliby mieć to wpisane w wewnątrzzakładowych przepisach i można by się o to kłócić. No ale kto jest niewinny to pozwoli sobie na narko i alko test, bo co mu szkodzi? :)
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
10 października 2022FAMAS1980 pisze:A potem obudzisz się za parę lat ręką w nocniku i jedyna perspektywa to będzie jebanie na czarno do końca życia.. Znałem takiego gościa co też dosłownie 40 lat balował, długi, mandaty, kary, kredyty.. Po latach stwierdził no kurde przydałoby się jakieś ubezpieczenie czy coś no i podjął legalną prace i całe gówno miał z tej wypłaty. Oni ci ich nie anulują tylko będą rosły, a kiedy tylko coś ci wpadnie na konto lub zdobędziesz coś na własność to wszystko ci zabiorą.12 września 2022goDrut pisze: Przecież mandaty od psiarni anulują się po roku a już na pewno po dwóch latach. Ile to mi już skarbówka mandatów anulowała bo nie mieli z czego ściągnąć.
Jakim cudem, ktoś wpadł na pomysł, ze samo z siebie bez urzędu skarbowego to się umarza?
Czy ja coś źle zrozumiałem?
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.