Na początek radzą wręcz na siłę łapac oddech tak żeby brzuch napęczniał i powoli wypuszczać. Z czasem będziesz to robić nawykowo.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
01 września 2022Stteetart pisze: A ja poza ćwiczeniami oddechowymi w najbliższym czasie przetrenuje sobie odwracanie uwagi
Potem tryptofan i nyny.
W przyszłym tygodniu idę do psycha, bo kończy mi się miansa, a przez 3 ostatnie miechy od kiedy mam nawrót gorszego nastroju zamawiam recki online na własną rękę.
I tak w sumie nic innego niż miansa/mirta/trazodon/tlpd mi nie zaproponuje.
Najgorzej z ustaleniem diagnozy bezsenności u mnie, czy to wynik depresji (tylko niech ktoś mi napiszę, czym jest tak naprawdę depresja i po czym ją poznać), czy zaburzeń lękowych, czy mieszanka jednego i drugiego. Później w wyniku niespania następuję sprzężenie zwrotne , wywalony kortyzol, który pogłębia lęki i zły nastrój.
Zaznaczam, że nie miałem do czynienia w życiu z innymi używkami niż alkohol okazjonalnie, później w wyniku trudnej sytuacji życiowej i triggera w postaci niespania łykałem przez 3 lata SSRI. Żadnych przygód z benzo i z-drugs.
A mimo to potrafiłem w ostatnim nawrocie tak się nakręcić i mieć maratony niespania jak ktoś kto odstawia benzo.
Cukru jem mało, Stawiam głównie na zdrowe tłuszcze, owoce , warzywa, alfabet witamin etc.
Morfologia, mocz w normie.
Napiszcie , czy znacie jakiś sprawdzony sposób na obniżenie kortyzolu, acth, glutaminianu, ogólnie aktywności hpa?
Mam też kupioną melatoninę i tryptofan - można to lączyć z mianseryną , czy mija się z celem/może zaszkodzić?
Za kilka tygodni będę miał gotowe nalewki z kozłka, z szyszek chmielu i olej z dziurawca - wszystko własnoręcznie zrobiłem na samodzielnie zebranych surowcach. Jestem dobrej myśli, że coś tam pomogą.
Może się wydawać to śmieszne, ale najbardziej w uregulowaniu snu pomogła mi praca, gdzie musiałem zacząć wstawać o 6. A jak nie praca to wieczorny basen 1 godzina. Tym bardziej zmęczyłem się w ciągu dnia, tym łatwiej było mi zasnąć. Zmuszenie do wstawania wcześnie rana powoduje u mnie senność o 23. Na pewno pomoże melisa, kozłek lekarski, dziurawiec.
To nie jest śmieszne, bo właśnie takie rzeczy jak uregulowanie rytmu dobowego i zrobienie go bardziej naturalnym (czyli idziemy spać w normalnych dla ludzi godzinach) dużo zmienia w jakości snu. Jeżeli chodzi o zwykłą pomoc w regulacji to melatonina lub na siłę kładzenie się spać o normalnych godzinach i budzik z bezwzględnym wstawaniem o wyznaczonej godzinie. Na początku będzie się spało np. 4h, bo nie jest się przyzwyczajonym, ale powoli powinno się unormować. Z Panem Bogiem
W jednej żelce jest 1 mg melato. Babka w aptece mi dała kilka próbek i może placebo, ale usypia ;)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.