Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Czy ktoś z was może wie jaki lek nootropowy przyspiesza naukę języka obcego? Może macie jakieś doświadczenia lub znacie historie innych osób, albo wiecie o ciekawych badaniach?
Ta sprawa bardzo mnie ciekawi, gdyż w tej dziedzinie mam problemy z pamięcią i moja efektywność nauki jest skrajnie niska. Mam też problem i to realny z zapamiętywaniem, imion oraz nazwisk, także osób, które dobrze znam. Może ktoś miał podobne przeżycia do moich problem i je rozwiązał?
  • 8 / / 0
Naprawdę nikt nic nie potrafi doradzić?
  • 29 / 3 / 0
L-teanina 2:1 z kofeiną
Huperzyna-A
Alpha-GPC
Lion/s mane
Phenibut
Noopept
Do tego jeszcze można dorzucić Ritalin 20mg sniffem, Phenibut dobrze go kontruje i zostaje sama koncentracja.
  • 39 / 20 / 0
05 maja 2020persoida pisze:
Czy ktoś z was może wie jaki lek nootropowy przyspiesza naukę języka obcego? Może macie jakieś doświadczenia lub znacie historie innych osób, albo wiecie o ciekawych badaniach?
Ta sprawa bardzo mnie ciekawi, gdyż w tej dziedzinie mam problemy z pamięcią i moja efektywność nauki jest skrajnie niska. Mam też problem i to realny z zapamiętywaniem, imion oraz nazwisk, także osób, które dobrze znam. Może ktoś miał podobne przeżycia do moich problem i je rozwiązał?
Wszystko co działa na pamięć długotrwałą.

Moja propozycja:
aniracetam,
PRL-8-53,
NALT,
alpha-GPC,
oksyracetam.

Ponieważ na nootropy buduje się tolerancja (czasem bardzo powoli ale jednak), to warto stosować kilka różnych środków. Albo doraźnie albo przez kilka - kilkadziesiąt dni i potem używać innego środka.
  • 3245 / 617 / 0
Z suplementów ziołowych Bacopa Monnieri czyli Brahmi.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / 2 / 0
24 lipca 2022mondrynarkus337 pisze:
L-teanina 2:1 z kofeiną
Huperzyna-A
Alpha-GPC
Lion/s mane
Phenibut
Noopept
Do tego jeszcze można dorzucić Ritalin 20mg sniffem, Phenibut dobrze go kontruje i zostaje sama koncentracja.
To moja ulubiona kombinacja oczywiście + OMEGA-3 zawsze z rana i antyoksydanty z Avocado na dzień dobry.
Uwaga! Użytkownik BeretChomika jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / 3 / 0
Ja łykam ultra fish oil od apollo's hegemony - petarda
Inni jak widzą moją szafkę wspomagaczy mówią że psychol. A ja, jak to panie bez supli żyć nie idzie :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.