Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Hej, mam pytanie od marca byłam na seronilu, potem 4 dni przerwy i lekarz wdrożyła mi mozarin, ale nie podobał mi się efekt i przestałam go brać. Ogólnie nie imprezuje, ale czasami sie zdarzy wyjątek, no i od jakichs 2 tyg nie biore mozarinu i przez ostatni tydzien troche zaszalalam, amf, kok, krysz. Moje pytanie brzmi czy mogę teraz zacząć znowu brać seronil?
  • 1662 / 268 / 0
Możesz, nie takie rzeczy się robiło.
  • 16 / / 0
a czy efekt bedzie znowu taki sam?
  • 1662 / 268 / 0
Niekoniecznie, ale im dłużej nie będziesz nic używać, tym lepiej lek powinien działać.
  • 2 / / 0
Cześć mam takie pytanko. Psychiatra przepisał mi na depresję i nerwice natręctw prozac. Mam dawkę 20mg przez pierwsze 21 dni, w razie braku efektu 40mg a po 35dniach 60mg. Pierwszy dzień wziąłem 20mg, jednakże teraz już trzeci dzień lecę 40mg i jutro chyba też tak zrobię. Czy dobrze robie, że od razu wszedłem na 40mg? Po prostu boję się, że nie wyrobię przy tych 20mg z moimi objawami i ze strachu lykam więcej.
  • 247 / 26 / 0
Pierwszy dzień na fluo 10mg. Jest zajebiście 😀 coś jak mała dawka amfy bez ubokow. Trochę ziewałem, miałem szczękościsk. trochę pobudzenie, chwilami jakby zmęczenie, ale znowu mam motorek w dupie. Nocka z głowy.. jutro wrzucę 20mg
%-D
  • 1662 / 268 / 0
@SlodJeczmienny na mnie też często tak działają nowe leki, mimo że biorę je w sumie już kilkanaście lat, dlatego średnio kupuję to czekanie na efekty 4-6 tygodni.
  • 247 / 26 / 0
To jest mój pierwszy SSRI. Nie miałem dużych objawów depresji, chociaż teraz zrozumiałem, że jednak ją mam. Postawiło mnie to na nogi. Zostanę na razie na 10mg skoro działa.
%-D
  • 1662 / 268 / 0
Popieram, niby 10 mg to mało ale sam kiedyś też wyraźnie odczułem jego działanie. Zawsze będzie czas żeby zwiększyć dawkę a fluoksetynę spokojnie można brać nawet w ilości 60 mg.
  • 431 / 23 / 0
Mam proste pytanie czy mozna laczyc fluoksetyne a arypirazolem? Podobno jakies interakcje sa ale nie jestem pewien..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.