Aktualnie z niepokojem śledzę radar opadów, bo zapowiadają gwałtowne burze z gradem. Póki co omijają moje miejsce, ale przechodzą dosłownie 20-30 km dalej i widzę, że musiało być ostro, bo kolorki z końca skali.
W zeszłym sezonie jakoś mniej więcej o tej porze grad wielkości kurzych jaj, w którego istnienie w ogóle wątpiłem, zrównał mi z ziemią wszystko, poza jedną sztuką. Musiałem zamawiać nowe pestki na szybkości. Dlatego w tym sezonie zamówiłem od razu więcej.
04 czerwca 2022Kobyszcze pisze: Scone, nie komplementuj debilów nazywając ich breederami kiedy nawet na miano growera nie zasługują ;)
Zgadzam się z całą resztą, podrośnięta roślina ma po stokroć wyższe szanse i jest silniejsza. Chyba, że akurat trafiłyby się 2 tygodnie bardzo słoneczne, a ktoś chodziłby ciągle na spota.
Myślę, że w ogóle warto porady z internetu zawsze brać z pewną dozą dystansu i testować samemu.
Najprawdopodobniej oni mówią o sytuacji, kiedy uprawiasz przy domu i masz ciągły dostęp do małych sadzonek. Zresztą prawdą jest, że roślina może nieco zwolnić, przy zmianie warunków uprawy. Jednak zawsze trzeba porównać za i przeciw, co w naszym kapryśnym klimacie daje raczej jednoznaczny wniosek
Czy ona jest już głodna?? Ma bodaj 10 dni.
Być może "takie geny". Cytując kladyka- jeździć, obserwować.
Boję się, że w związku z tym, że to automat, będzie karzełkiem. Jeśli w weekend nie zaobserwuję progresu w rozwoju, to zwyczajnie ją wyrwę, bo uprawa dla kilku gramowego plonu jest bez sensu.
W ogóle nie rozumiem powodu wyrywania rośliny. Nawet gdyby miało być z niej kilka gram, to co Ci szkodzi? Nie wymaga prawie w ogóle zachodu. Zwłaszcza, że i automat może jeszcze całkiem niezły wyrosnąć z tego, to nie jest jakieś poważne uszkodzenie, tylko łatwy w naprawie niedobór. Też mit "wystarczy jeden błąd, żeby zaprzepaścić automata" jest nieaktualny w przypadku tych nowych generacji, jeśli szybko naprawisz sytuację, to dzięki wydłużonemu vegowi da sobie jeszcze radę. Podcinam albo fimuję praktycznie wszystkie większe automaty i radzą sobie świetnie - rosną nawet większe.
A widziałem w necie typa, który podcinał 3 razy Moby Dicka XXL Auto i wycisnął z niego koło 200g! (Scrog).
Wyglądał znacznie lepiej, niż większość sezonów na indorze.
[ external image ]
Wczoraj spryskalem delikatnie panią takim marketowym nawozem, licząc że dolistnie wchłonie ona 100%. Mam rację, ktoś stosował i może potwierdzić?
Szkoda karmić jakieś chwasty obok.
W złe pH ciężko mi uwierzyć, bo po pierwsze użyłem mieszanki ziem 5.5-6.5 oraz 6-7 + dodałem trochę sproszkowanego dolomitu. Teoretycznie zatem powinno być optymalnie. Szczególnie, że Gorilla Cookies auto w tej samej mieszance rośnie bardzo dobrze.
Dziś znowu mają być gwałtowne burze więc ich los jest zagrożony. Jeśli nie będzie gradu, to pół biedy - wtedy tylko ślimaki mogą je unicestwić.
Z drugiej strony wczoraj popadało na tyle, że te tabletki BioTabs powinny już oddawać pokarm. Są wprawdzie po bokach, ale korzonki szybko się do tego dobiorą.
100% to jak im dożylnie podasz
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.