Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 431 / 23 / 0
Wie ktos po jakim czasie zaczyna spadac stezenie arypirazolu aripiprazolu w organizmie od momentu jego odstawienia?

poprawka nazwy - 909
  • 107 / 16 / 0
Czy bierze ktoś arypiprazol aripiprazol na zaburzenia depresyjno-lękowe? Czy arypiprazol aripiprazol robił coś z waszymi lękami? Osłabiał, nasilał, nic nie działał?

poprawiono nazwy - 909
  • 880 / 365 / 6
Znajoma to dostaje i po tym literalnie wchodzi w ściany. Jak dla mnie nadaje się do brania tylko wieczorem/na noc.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 1682 / 271 / 0
@LittleQueenie w jakiej dawce bierzesz? Mnie interesuje działanie aktywizujące, tutaj chyba już 5 mg wystarczy. Bierzesz też może jednocześnie jakiś antydepresant?
  • 880 / 365 / 6
@zburzony znajomy to brał. Zapytam się go jaka dawka, ale nie gwarantuję odpowiedzi. Obecnie nic nie biorę.
  • 1682 / 271 / 0
Dostałem od wycięto źródło arypiprazol aripiprazol o dziwo, mam brać 7,5 mg rano na próbę, stwierdził że sam jest ciekawy jak na mnie podziała. Tylko czytam że fluoksetyna wpływa na stężenie tego leku a ją też mi przepisuje, może ja odstawię na razie.

wycięto źródło & dodano poprawną nazwę / 909
  • 431 / 23 / 0
Czy mozna brac 55 mg lurazydonu i 15 mg arypirazolu aripiprazol? Obydwa to srednie dawki leku. Chodzi mi o zlosliwy zepsol neuroleptyczny czy to nie grozi wystapieniem? Te dwa leki sie ladnie uzupelniaja dlatego chce brac takie polaczenie.

poprawiono nazwę - 909
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2022 przez Luk890, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 880 / 365 / 6
08 czerwca 2022zburzony pisze:
@LittleQueenie w jakiej dawce bierzesz? Mnie interesuje działanie aktywizujące, tutaj chyba już 5 mg wystarczy. Bierzesz też może jednocześnie jakiś antydepresant?
Znajomy mówi że wytargował 7,5 mg i to tylko przed zaśnięciem, oprócz tego pobiera również lamotryginę na padaczkę i na spanie ich tam faszerują zolpidemem.
10 czerwca 2022zburzony pisze:
Dostałem od dra arypiprazol o dziwo, mam brać 7,5 mg rano na próbę, stwierdził że sam jest ciekawy jak na mnie podziała. Tylko czytam że fluoksetyna wpływa na stężenie tego leku a ją też mi przepisuje, może ja odstawię na razie.
Skoro Ci magik każe brać, to bierz nie dyskutuj. Na pewno przewidział to combo. Nie wchodź tutaj w jego buty, proszę CIę.
  • 1682 / 271 / 0
Biorę drugi dzień 7,5 mg rano jak dr kazał i póki co jest ok, nie powoduje senności, trochę jakby więcej mi się chce i łatwiej jest zmusić się do różnych czynności. Dzisiaj po południu przez parę godzin byłem dziwnie odrealniony ale nie było to nic strasznego.
  • 880 / 365 / 6
@zburzony popatrz czy nie podjadasz więcej na tym aripiprazolu. Znajomek przytył 3 kg w ciągu 2 tygodni byciem faszerowanym lekiem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.