poprawka nazwy - 909
poprawiono nazwy - 909
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
wycięto źródło & dodano poprawną nazwę / 909
poprawiono nazwę - 909
08 czerwca 2022zburzony pisze: @LittleQueenie w jakiej dawce bierzesz? Mnie interesuje działanie aktywizujące, tutaj chyba już 5 mg wystarczy. Bierzesz też może jednocześnie jakiś antydepresant?
10 czerwca 2022zburzony pisze: Dostałem od dra arypiprazol o dziwo, mam brać 7,5 mg rano na próbę, stwierdził że sam jest ciekawy jak na mnie podziała. Tylko czytam że fluoksetyna wpływa na stężenie tego leku a ją też mi przepisuje, może ja odstawię na razie.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.