poprawka nazwy - 909
poprawiono nazwy - 909
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
wycięto źródło & dodano poprawną nazwę / 909
poprawiono nazwę - 909
08 czerwca 2022zburzony pisze: @LittleQueenie w jakiej dawce bierzesz? Mnie interesuje działanie aktywizujące, tutaj chyba już 5 mg wystarczy. Bierzesz też może jednocześnie jakiś antydepresant?
10 czerwca 2022zburzony pisze: Dostałem od dra arypiprazol o dziwo, mam brać 7,5 mg rano na próbę, stwierdził że sam jest ciekawy jak na mnie podziała. Tylko czytam że fluoksetyna wpływa na stężenie tego leku a ją też mi przepisuje, może ja odstawię na razie.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.