Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12775 / 2471 / 0
3.5 h to ja czuję palone, czy tym bardziej waporyzowane. Jadłem bodaj 2 razy jogurt z haszem (pół grama rozpuszczone na maśle i dodane do małego jogurciku). Faza bardzo mocna, a czas działania to właściwie cały dzień.
  • 1444 / 76 / 0
04 października 2021wonszgrzybojad pisze:
Scone zakladam ze THC jest w żelkach a nie posypce tak na logike.
(Kanabinoidy rozpuszczane są w tłuszczach lub alkoholach do jedzenia przeważnie.)
(...)
To jest standaryzowany produkt czy homemade?
Na jaką logikę 😄? Tzn. na jakiej podstawie tak sądzisz? W necie jest przepis na THC infused sugar, co totalnie by pasowało do mojej hipotezy i doświadczenia po zjedzeniu żelka. Niemożliwe, żeby to było 35 mg, bo działało zauważalnie, ale wciąż takie 5/10 jeśli chodzi o moc. Ja nie mam prawie w ogóle tolerki, Ty jarasz dużo, więc nie można tego przekładać. 50 mg to najpewniej by było w moim przypadku przegięcie. W necie podają połowę tego jako już konkretne działanie dla osoby z małą tolerką.

Oczywiście produkt standaryzowany, kupiony w Social Clubie.
LSD - Piękna i Bestia
  • 920 / 163 / 0
Na logike ze latwiej odmierzyc dawke w zelce niz posyce która moze sie odkleic itp. Na przyklad
  • 1444 / 76 / 0
Zgadzam się. Jednak zakładasz, że produkt był dobrze przemyślany i na tym opierasz wnioski. Moim zdaniem to prawie niemożliwe, żeby kilka godzin po jedzeniu taka dawka zadziałała tak słabo, zwłaszcza, że tak wiarygodne źródła jak blog Dutch Passion podają 20+ mg jako strong u ludzi z małą tolerką. Również sprzedawczyni mówiła mi, żeby zjeść 10-15 najlepiej.
Druga kwestia to cukier, który smakuje totalnie jak ekstrakt konopny. Podejrzewam, że po prostu nanosili ekstrakt na cukier.
Ktoś miał też doświadczenie z takimi żelkami?
LSD - Piękna i Bestia
  • 1 / / 0
nie wiem czy można to w sumie zaliczyć do edibles ale wie ktoś ile łodyg nazbierać żeby zrobic taka jebitna herbatke i jak wogole to zrobic
  • 1455 / 598 / 0
Zrobilem 800g czekolady i 400g masla :liść:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2084 / 346 / 0
Ja nie mam takich ilości marihuany żeby sobie robić szamki, palę medyczną. Ale odstawiam sobie abv. Niestety dotychczas nie udało mi się tymi "edibles" w ogóle spizgać. Kolejnym razem wsypię jeszcze więcej tego (a mam już pół słoiczka małego po koncentracie) do mleka i ugotuję.

Jakieś pomysły ile takie ABV gotować w tym mleku? Dodam kakao to w ogóle będzie tłusto.

Poprzedni próby były na skatowanym abv (ciemny brąz), teraz kończę sesję nieco cześniej i wysypuje trochę jaśniejszy liczę, że będzie różnica.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 1455 / 598 / 0
@aurora20 zerknij na moj post w temacie ABV tam podalem przepis krok po kroku
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 12775 / 2471 / 0
Zastanawiam się, ile w takim ABV może zostać kanna (tak procentowo początkowego stanu). Moje po 10 minutowej sesji ma kolor kawy i na oko nie wygląda to obiecująco. Nie chce mi się tego odkładać, bo potem z tego słoika pewnie wali konkretnie (czy nie wali?)

@CieplaPoduszka z ciekawości - ile materiału poszło na te cuda? (i co to za materiał - własny, kupny... same topy, czy co popadnie?)
  • 2084 / 346 / 0
@jezus_chytrus wyrwę się za poduszkę, ale on to na ABV zrobił chyba, bo pisał o tym w temacie jaki założyłem.
BTW odnośnie tematu- mogłbyś przenieść do działu "rodzaje konsumpcji"? Ja go zakładałem i teraz zauważyłem, że mogłem tam to napisać.
Sam zastosuję ten przepis i odkładam znowu, po kilku porażkach (braku fazy) zrobię sobie cannabutter na bardzo dużej podstawie z ABV (15-20g). Kolor może nie czarny jak kawa ale jednak nie jest jasny tylko raczej ciemnawy z jasnymi przebłyskami, nie wiem jak to ująć. Wcześniej było ciemniejsze, obecnie palę z buha mniej bo i tak nie czuć różnicy kiedy już po 2/3 mam dobrze.
ABV nie śmierdzi, dodam. Owszem, czuć zapach ale zdecydowanie inny od niezwapowanego. Nie jest specjalnie przyjemny, ale b słabo intensywny. Poza tym wsypujesz do słoiczka, zakręcasz i elo.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.