04 października 2021wonszgrzybojad pisze: Scone zakladam ze THC jest w żelkach a nie posypce tak na logike.
(Kanabinoidy rozpuszczane są w tłuszczach lub alkoholach do jedzenia przeważnie.)
(...)
To jest standaryzowany produkt czy homemade?
Oczywiście produkt standaryzowany, kupiony w Social Clubie.
Druga kwestia to cukier, który smakuje totalnie jak ekstrakt konopny. Podejrzewam, że po prostu nanosili ekstrakt na cukier.
Ktoś miał też doświadczenie z takimi żelkami?
Jakieś pomysły ile takie ABV gotować w tym mleku? Dodam kakao to w ogóle będzie tłusto.
Poprzedni próby były na skatowanym abv (ciemny brąz), teraz kończę sesję nieco cześniej i wysypuje trochę jaśniejszy liczę, że będzie różnica.
@CieplaPoduszka z ciekawości - ile materiału poszło na te cuda? (i co to za materiał - własny, kupny... same topy, czy co popadnie?)
BTW odnośnie tematu- mogłbyś przenieść do działu "rodzaje konsumpcji"? Ja go zakładałem i teraz zauważyłem, że mogłem tam to napisać.
Sam zastosuję ten przepis i odkładam znowu, po kilku porażkach (braku fazy) zrobię sobie cannabutter na bardzo dużej podstawie z ABV (15-20g). Kolor może nie czarny jak kawa ale jednak nie jest jasny tylko raczej ciemnawy z jasnymi przebłyskami, nie wiem jak to ująć. Wcześniej było ciemniejsze, obecnie palę z buha mniej bo i tak nie czuć różnicy kiedy już po 2/3 mam dobrze.
ABV nie śmierdzi, dodam. Owszem, czuć zapach ale zdecydowanie inny od niezwapowanego. Nie jest specjalnie przyjemny, ale b słabo intensywny. Poza tym wsypujesz do słoiczka, zakręcasz i elo.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.