Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 243 / 13 / 0
@Fruktoza w takim razie za wysoka dawka, a przynajmniej dla mnie by taka była. Nie chodzi o efekt rekreacyjny typowo, a o efekt prospołeczny na tyle, że normalnie jestem aspołeczny i żyję w samotności, bo nie mam chęci do ludzi i kontaktów towarzyskich. Być może 25mg by coś dało, ale czy długotrwałe stosowanie 25mg to przy odstawce ile dni męki by czekało na mnie?
  • 1174 / 222 / 23
Do osób, które chcą to brać.

Jeżeli macie stresujące życie lub kłótliwy związek to uważajcie na tą substancję. Po ciągu możecie mieć o wiele większe kłopoty niż inni, bo znika ta obronna otoczka i bardzo łatwo wpada się w kłótnie lub prowokuje się do kłótni z wami tonem głosu, mimiką czy skleceniem zdań. Co do jednorazowego brania to niektórzy mają dosyć mocne zwały i podobne objawy doświadczą
  • 431 / 23 / 0
@Morfeo
Czyli jak zazyje 50 mg jednorazowo to moge mie zwale??? Zastanawiam sie jak brac zeby miec stymulacje jak najwiecej dni a zeby nie bylo potem zwaly na drugi dzien? Dodam ze biore neuroleptyk w najwyzszej dawce a wlasciwie to dwa z czym ze ten drugi to w niskiej i antydepresant... problem w tym ze z neuroleptykami baklofen powoduje sedacje... i moze byc problem. Oczywiscie moje leki sa od lekarza natomiast baklofen tez od lekarza ale na rzekome sztywnienie miesni po urazach kregoslupa... zastanawiam sie jak tu zwiekszyc wyluzowanie bo mam osobowosc unikajaca a jednoczesnie nie przezywac zwały czyli lęków itp. na odstawce???
  • 190 / 33 / 0
Jeśli nie masz jakiejś mocnej psychozy/schizofrenii to odstaw neuroleptyki, nie mieszaj takich ryjących leków z baklofenem.

Po 50mg baklo jednorazowo jeśli masz już zniszczone gaba b to możesz mieć 2dni gorszego nastroju.
Ale jeśli w przeszłości nie nadużywałeś alkoholu/gbl/opio to raczej wszystko okej będzie
  • 963 / 17 / 0
Zazywam wenle 75mg oraz sulpiryd 50mg I baclo 25mg 1mg clonazepam moxliwe to jest ze po baclo i clon mam sennosc w ciągu dnia?
  • 586 / 123 / 0
@pauleta1987

To wręcz oczywiście w sumie przy mieszaniu baclofenu z benzo
Na niektórych znajomych sulpiryd działał też zamulająco.
  • 963 / 17 / 0
To odstawic baclo i sulpiryd?
  • 1928 / 314 / 0
Mam dziś lekką ochotę się znieczulić, baklo ostatnim razem jadłem dokładnie 1 miesiąc temu (8 kwietnia, wiem po swoich postach) - 80mg (2gi raz z baklo to był), to ładnie porobiło. Chcę dziś klasycznie się poprostu nawalić.
We krwi mam jeszcze pregabalinę, będę oczywiście mixował z :liść: bo na takim "lekowym" haju (np. dxm/baklo/prega) zajebiście jest się na peaku spizgać.
Liczę na dobrą fazę :psycho:
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1 / / 0
Cześć, błagam o wszelkie informacje w zakresie wychodzenia z depresji oddechowej po BAKOFLENIE. Mój brat jest na intensywnej terapii zaintubowany 4-ty dzień i ordynator twierdzi, że nie podejmuje oddychania samodzielnie. Nie ma na to antidotum to już wiem, ale czy nie powinni go odtruwać czymś innym??? Z tego co wiem nie detoksykują go. Ile taka depresja po tym BAKOFLENIE może trwać?
Mam pewność, że to zażył i to dużo i pił alkohol i być może inne świństwa więc teoretycznie jest reakcja krzyżowa.
Ja nie mam pojęcie o tym wszystkim, bo jestem po prostu siostrą, która potwornie się boi co będzie dalej i czy zacznie oddychać samodzielnie. Dotarłam tu szukając wszelkich informacji o przedawkowanym leku. I jak widzę lekarze nie nadążają za chemią w tzw. drugim obiegu (co na co, po co etc.) dlatego Was pytam.
Proszę tylko o konkretne informacje, które pomogą nam zrozumieć z czym się mierzymy.
Dzięki.
  • 5788 / 1186 / 43
NIkt tutaj już nie pomoże.
Spróbuj się dowiedzieć ile tabletek zażył brat, to ważne.
Bardzo ważne.
Szczególnie dla mnie...

Będzie dobrze.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.