Lubiłem 4-ho-mipta, jedna z fajniejszych tryptamin jak dla mnie.
Niektórzy spekulują, że 4-aco przekształcają się do 4-ho, dlatego chcę wiedzieć, czy faktycznie się różnią.
Zależy od drogi podania. Oralnie, jak je zjesz, to powinny być jednakowe. Gdybyś jednak próbował wciągać nosem albo per rectum aplikować to mogą się trochę różnić. No ale to tylko teoria, nie sprawdzałem tego i nie wiem czy ktokolwiek kiedykolwiek na poważnie tego dochodził. Taki urok RCków, to Ty jesteś eksyperymentatorem.
Podobno najbardzziej podobne do 4 ho-mipta. Najlepszej tryptaminy jakiej próbowałem.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Ale na tripie rozbolała mnie głowa, nie wiem czy to wina substancji czy coś losowego.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.