"Rutyna to rzecz zgubna "
06 kwietnia 2022sisi88 pisze:Też uważam, że to przesada. Nie dość, że drastyczne to jeszcze zdradza tożsamość sprawcy. Wkurwia mnie strasznie i smuci, gdy ciąglę widzę i doświadczam jak przedmiotowo traktują osoby uzależnione od narkotyków. Bez godności, bez szacunku. Jak wyjść z tego bagna jak społeczeństwo traktuje nas jak śmieci? Marzę o dniu, w którym uzależnienie od narkotyków będzie traktowane jak ciężka, przewlekła choroba, choć pewnie tego dnia nie doczekam.06 kwietnia 2022Retrowirus pisze:Nie powinni pokazywać takich zdjęć w internecie Ja pierdolę...05 kwietnia 2022Sisiwhite pisze: https://dziennikbaltycki.pl/ustalono-to ... 1-16215091
Ktoś od "nas"? Zdjęcia sugerują że brał w kanał
Trzymajcie się wszyscy i szczere wyrazy współczucia dla bliskich zmarłego.
14 marca 2022Syn Bozy pisze: Kurwa, Ty chyba jednak nie odsiedziałeś żadnej grzywny jeśli myślisz, że ogarnięcie xboxa to takie w mąkę pierdnąć. Czasu by Ci z wyroku nie wystarczyło żeby tyle razy naczelnikowi kolbę opierdolić.
Ostatnie ostrzeżenie za off top, następnym razem odpoczniesz od tego lewackiego forum / wildwolf
"Rutyna to rzecz zgubna "
14 marca 2022Syn Bozy pisze: Kurwa, Ty chyba jednak nie odsiedziałeś żadnej grzywny jeśli myślisz, że ogarnięcie xboxa to takie w mąkę pierdnąć. Czasu by Ci z wyroku nie wystarczyło żeby tyle razy naczelnikowi kolbę opierdolić.
Albo "recydywista petki". :3
"Ja nawet z bandziorami bym się po prostu w ostateczności strzelał."
Strzelał, jedynie z łuku w tym Skyrimie chyba.
Albo (bardziej prawdopodobne) z dupska, na tym dołku.
Uwielbiam takich typów, przychodzi co do czego, to zwykle są pierwsi w smarowaniu dupy mydłem i błaganiu, żeby zły pan ich oszczędził.
Po dzisiejszym robię przerwę
Po dzisiejszym robię przerwę
02 kwietnia 2022Kalifornizacja13 pisze: Minęło już trochę czasu a ja wciąż nie potrafię się otrząsnąć po śmierci Lola, odszedł człowiek wyjątkowy, który mnie osobiście nigdy nie zawiódł i zawsze wywiązywał się ze zobowiązań. Ceniłam go za wyjątkową bystrość i ogromną wiedzę praktycznie na każdy temat. Do dzisiaj czytam książki przez niego polecone, Kunderę i Sartra.. gdziekolwiek jesteś, pamiętaj że zostaniesz w moim sercu na zawsze.
odstawiłam naszego discorda w związku z pracą nad własnym uzależnieniem, jednak rozmawialiśmy z Piotrkiem dość regularnie na whatsappie w tym czasie. kibicował mi w odstawieniu, pisałam do niego, gdy łapały mnie najgorsze głody, trwały rozmowy typu 'co tam jak tam?', od jakiegoś czasu była cisza, więc jak to ja - pomyślałam, że pewnie mu się znudziło takie gadanie albo skupił się na sobie (i dobrze), bo za każdym razem wspominał, że od X dni już nie bierze, ale w kółko robił te resety. tutaj też tyle nie wchodziłam, zaglądam przypadkiem do zgonów i widzę posty o nim.
wiele można mówić o tym, że jak się kumplujesz z ćpunami, to info o śmierci nigdy nie powinno dziwić. a ja się będę dziwić zawsze, za każdym jebanym razem, tak jak teraz się dziwię, a raczej jestem w głębokim szoku. i czuję się naprawdę wstrząśnięta, tylko z nim utrzymywałam właściwie kontakt odkąd odstawiłam forum i wzięłam się za terapię, ośrodek... czuję, że w tym szoku pozostanę jeszcze na długo.
dostawałam od Piotrka sporo wsparcia i miłych słów, zawsze uśmiechałam się, gdy pisał, że brakuje mu mojej obecności na discordzie, podsyłał mi ciekawe obrazy i inne wytwory artystyczne. był właściwie jedyną osobą, do której mogłam odezwać się podczas różnego rodzaju opio-kryzysów.
i mi Ciebie, Piotrze, będzie teraz brakowało co nie miara. mam nadzieję, że przynajmniej czujesz w końcu spokój i ulgę, których tak długo wyczekiwałeś.
na discorda nawet nie wchodzę, żeby sprawdzić ostatnie wiadomości, bo mi piguł w słoiku alpry nie starczy, żeby ogarnąć kołatanie pikawy.
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.