Mam pytanie. Czy mozna zbrzydzic do siebie narkotyk tak aby nie miec chceci juz go brac-przypomniec sobie jakas sytuacje ktora odpycha cie od tej substancji.
Chodzi mi glownke o beta ketony.
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Ja tak miałem z alkoholem wieki temu. Nawaliłem się niemiłosiernie (wtedy mi wódka wręcz smakowała!) na osiemnastce ziomka. Rzygałem jak kot, odcięło mnie kompletnie. Po czasie miałem odruch wymiotny na samą myśl o wódzie, do tego stopnia, że odpychał mnie nawet Clin do mycia szyb, bo był z alkoholem. Do teraz mam uraz.
Jeśli wpadłeś w uzależnienie to nie, nie da się. Będziesz brał nawet widząc destruktywne sutki brania. Czasem może uda się zrobić jakąś przerwę, gdy zrobi się naprawdę niebezpiecznie, ale ostatecznie i tak potem człowiek wraca myśląc że "teraz będzie inaczej".
A wypiłem tego ładnych kilka litrów w swoich najbardziej rockandrollowych czasach.
Po dzisiejszym robię przerwę
Ja się kiedyś strułem chloroformem ale to wcale nie było przyjemne.
Sam też tkwie w bk ale jakoś nie umiem sobie ich obrzydzić.
"Rutyna to rzecz zgubna "
mj
Psychodelikow
Syntetycznych kannabinoli
Benzosow
etanolu
Przy czym uzalezniony bylem od kanna. Da się, ale trzeba zrobic przerwę, okolo 2 lata. Wtedy mózg, nawet uzalezniony, zaczyna już racjonalnie myśleć i widzieć, jak te substancje na Ciebie w rzeczywistości wpływały.
Terapia uzależnień pomaga, ale ja polecam tylko i wyłącznie prywatną opiekę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.