Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 555 / 2
28 marca 2022mechwalesa88 pisze:
Biorę 7 dni wenle. Zauważyłem dziś, że załączył mi się już ten speed wenlafaksynowy. Chęć do działania, pobudzenie, lepszy nastrój. Zastanawiam się jak długo was ten stan trzymał. Pamietam ze pare miechow temu za 1szym razem z tą substancją trzymało mnie niecały tydzień, potem juz chęć do działania spadała aż była na żenująco niskim poziomie. Wypowiedzcie się
Mnie sie zalacza w 3ci 4ty dzien rozpoczynania brania substancji.

Trzyma ze dwa dni i zchodzi.

Mam na to sposob najwazniejsze to

Robic sobie kilku tygodniowe przerwy i potem znowu wskakujemy na max dawke (przerwa musi byc minimum dwa tygodnie aby spid zadzialal) i tak w kolko.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 501 / 18 / 0
Przeszedłem na samą paroksetyne i liipa straszna. Senność , zmulenie . Gram w gre i znużenie mnie łapie + niewyeaźne widzenuw
  • 94 / 47 / 0
@PeTek89 To dlaczego przeszedłeś jak było lepiej?
  • 43 / 2 / 0
Biorę wenlę od 3 lat na lęki ale tylko dawkę 75mg. Przez kilka miesięcy w tym czasie brałem 150mg ale nie pasowała mi ta dawka przez stałe utrzymujące się działanie aktywizujące i takie nakręcenie, totalne zgaszenie emocjonalne. Bardzo sztuczny, spidowy stan który utrzymywał się cały czas. Już kiedyś brałem wenlę w takiej dawce przez 2 lata i było tak samo. Wróciłem do 75 bo była wystarczająca. Chcę odstawić całkiem bo nie widzę sensu tego dalej brać, ta dawka chyba i tak już nie działa, czuję się normalne ale przeszkadzają mi stałe utrzymujące się uboki po tym leku - powiększone źrenice i nadmierne pocenie się. Biorę jeszcze mianserynę nasennie ale to jest lek który działa cuda przy mojej bezsenności i z miansą zostaję. Przez jaki czas odstawić wenlę żeby nie było jakiegoś dużego szoku? Niby to tylko 75mg, ale przez 3 lata organizm jednak się do niej przyzwyczaił. Kiedyś odstawiłem z dnia na dzień i nie było to przyjemne.
  • 501 / 18 / 0
@Chester23
Nie było do końca dobrze bo lęki były. Chwolowo byłem bez paro.

Będzie dla mnie lepiej rano wenla na noc paro.
  • 1000 / 269 / 0
31 marca 2022tracershy pisze:
Przez jaki czas odstawić wenlę żeby nie było jakiegoś dużego szoku? Niby to tylko 75mg, ale przez 3 lata organizm jednak się do niej przyzwyczaił. Kiedyś odstawiłem z dnia na dzień i nie było to przyjemne.
Z doświadczenia powiem, że jakiś miesiąc temu odstawiłem wenlę na dwa/trzy dni, ponieważ czekałem na paczkę z 3cmc i zupełnie nic mi nie było. Moja dawka to 375mg xD Biorę prawie dwa lata.

Ale najlepiej zapytaj o to swojego lekarza.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 549 / 54 / 0
3 dni odstawienia wystarczyły, aby cmc poklepało?
  • 1000 / 269 / 0
@blau77

Dla mnie bylo ok, ale bez fajerwerków. Na dluzej nie chcę odstawiać, bo jednak ważniejsza dla mnie jest farmakoterapia.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 964 / 17 / 0
Zastanawiam się po jakim leku czuje się zmęczony ospały w ciągu dnia czy po wenli czy sulpirud?
  • 76 / 4 / 0
@pauleta1987 Obstawiam że po wenli, na mnie też dziala bardziej sedatywnie. Jak byłem na 150 to drzemka w południe musiala być, teraz na 225 juz jest lepiej i nie mam już przymusu spania ale przeciwlekowo póki co też słabo
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.