Media zrobiły pranie mózgu
Warto też dobierać towarzystwo.
Takie które nie wkurwia.
Może podsiwadomie tego nie akceptujesz że jesteś jakiś inny.
Od tego zacznij. Sporo pracy w aspekcie który innym przychodzi naturalnie tj. Relacje z ludźmi.
Człowiek samotny to też niedobra opcja. Gorzknieje się.
Czasem trzeba do ludzi.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Dobra opcja dla oszukiwania siebie i bliskich. Niby się leczysz.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
W Lidlu za to zawsze są Arki (Argusy) Bravos, ale butelka 0.5 już za 3,49 :(
Ubolewam trochę bo to mój ulubieniec dla taniej najebki.1,99pln za sztuke i smak który nie staje się nieznośny po paru puchach%-D
Jedyny penerski browar którego mogę doić i doić...
Ja z kolei jestem miłośnikiem dobrych piw, ale z mocnych alkoholi nr 1 to Pisco. Mam tego w szafie 12 butelek - prosto z Chile.
Pisco Sour (czyli z sokiem z cytryny - wersja podstawowa) nie można nie lubić. Polecam spróbować.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.